Šport > Košarka
822 ogledov

Partizan zapravil veliko prednost, na koncu drama v Madridu

Rudy Fernandez Profimedia
Monaco in Real Madrid izkoristila domač parket na petih tekmah.

Košarkarji Monaca in Real Madrida so zadnji udeleženci zaključnega turnirja evrolige, ki bo konec naslednjega tedna v Kaunasu. Monačani so odločilno peto tekmo proti Maccabiju iz Tel Aviva dobili doma s 97:86, Španci pa so Partizan izločili po zaostanku 0:2 v zmagah. Na petem obračunu so slavili z 98:94.

Real Madrid bo v polfinalu 19. maja tako igral proti Barceloni, ki je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Žalgirisa, Monaco pa se bo srečal s pirejskim Olympiacosom, ki je v torek dobil peto tekmo proti Fenerbahčeju. Finale bo v nedeljo, 21. maja, ob 19. uri.

Monaco se je le dve leti po vstopu v evroligo uvrstil na zaključni turnir. Lani je izpadel po peti tekmi četrtfinala proti Olympiacosu, letos pa je v seriji z Izraelci dobil drugo in tretjo tekmo, peto pa je sebi v prid odločil z delnim izidom 21:7 v zadnjih petih minutah. Za Monaco sta po 21 točk dosegla Mike James in Jordan Loyd, pri Maccabiju pa je s 27 točkami izstopal Wade Baldwin.

Desetkratni evropski prvaki iz Madrida pa je kot prvi v zgodovini evrolige nadoknadil zaostanek z 0:2 v zmagah. Beograjčane je na zadnjem obračubu premagal po zaostanku 18 točk na začetku drugega polčasa. Zadnjo četrtino je dobil z 29:18, drugi polčas pa z 59:39.

Džanan Musa je zbral 20 točk, Sergio Rodriguez jih je dodal 19, pri Partizanu pa je bil najbolj učinkovit Kevin Punter z 28 točkami.

Partizan se je sicer v zadnji minuti dvoboja s trojko približal na 94:97, nato pa je Real v napadu zapravil žogo. Punter bi lahko z metom za tri točke izenačil, a je žoga končala na obroču, skok pa je dobil Mario Hezonja, nad njim pa je bil storjen prekršek. Hrvat je nato zadel en prosti met.

Črno-beli so 12 sekund pred koncem poizkusili še z enim metom izza črte, tokrat je bil nenatančen Dante Exum, odbito žogo je pobral domači košarkar Adam Hanga, se izognil tekmecem in mirno 'odvodil' žogo do zadnjega piska sirene.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice