Šport > Košarka
3003 ogledov

Nekdanji Dončićev soigralec se posipa s pepelom: "Sprožil sem katastrofo"

Sergio Llull Epa
Španski košarkarski zvezdnik se je navijačem opravičil za vlogo, ki jo je odigral v kaotičnem zaključku četrtinalne evroligaške tekme v Madridu.

Bograjski Partizan je v četrfinalu evroligaškega tekmovanja še drugič premagal Real Madrid (95:80) in je tako samo še zmago oddaljen od napredovanja med najboljša štiri moštva.

Real - Partizan, evroliga Real : Partizan Šport To se v Evroligi še ni zgodilo: po množičnem pretepu predčasen konec tekme

Tekma v španski prestolnici se v nasprotju s pričakovanji ni končala z zvokom sirene, temveč z vsesplošnim pretepom košarkarjev obeh ekip, za kar je odgovornost prevzel nekdanji soigralec Luke Dončića pri kraljevem klubu Sergio Llull.

Džanan Musa Vroče bo Šport Obradović miril situacijo, a ... 'Grobari' nad Muso

Košarkar Reala je ob neulovljivi prednosti Partizana dve minuti pred koncem srečanja storil grob prekršek nad Kevinom Punterjem, za kar je bil kaznovan z nešportno osebno napako.

Poteza Llulla je sprožila verigo dogodkov, saj se je ameriški košarkar burno odzval, nato pa je izbruhnil vsesplošni pretep, v katerem si je sankcije prislužilo več igralcev.

Najstrožja kazen je doletela pretepača Guershona Yabuseleja, ki bo počival pet tekem, kar je že izzvalo ostre odzive v Srbiji, kjer se je v pričakovanju odločitve namigovalo celo na eno najhujših kazni v zgodovini tekmovanja. Eno tekmo se bosta hladila še Gabriel Deck in Matthias Lessort, oba kluba pa bosta v evroligaško blagajno prispevala po 50.000 evrov.

Guerschon Yabusele Ni za občutljive Šport Noro, kaj so po pretepu igralcev navijači Partizana naredili zvezdniku Reala

Medtem jo je Llull, ki je po tekmi prevzel odgovornost za incident in se za svojo potezo tudi opravičil, odnesel brez kazni.

"Kar se je zgodilo sinoči, ne sodi na košarkarska igrišča. Prevzemam odgovornost za grobo osebno napako, ki je sprožila katastrofo. Opravičujem se košarkarskim navijačem," je zapisal dolgoletni član madridskega Reala.

Kaj se je pravzaprav zgodilo?

Potem ko sta si Punter in Llull skočila v lase, je olje na ogenj prilil Yabusele, v spor pa se je vmešal Exum, ki je želel zaščiti Punterja. Deck je skočil na Exuma in ga ovil z rokami, Exum pa je reagiral tako, da je Decka udaril v trebuh. Yabusele je nato zgrabil Exuma in ga v slogu UFC borca 'zabil' v tla.

Dzanan Musa se je želel soočiti s Punterjem, ta pa mu je v odgovor primazal klofuto. S sredine igrišča je pritekel Matthias Lessort, ki je Muso zbil na tla. Posameznih pretepov je bilo na tem mestu konec, nadaljevalo pa se je skupinsko prerivanje, dokler se ni celotna situacija končno umirila.

Tretja tekma, na kateri si lahko Partizan že zagotovi napredovanje v polfinale, bo 2. maja v Beogradu.

Pretep na tekmi Real Madrid : Partizan Saj to je smešno Šport Srbi norijo, takšne so kazni za pretepače s tekme Reala in Partizana

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.