Paston nevtraliziral napad Italije

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Če Paragvaj slavi, Italijanom za napredovanje zadostuje že remi. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Italija ima po dveh tekmah mundiala le dve točki. Slovaška eno. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V drugem kolu skupine F sta reprezentanci Italije in Nove Zelandije remizirali z izidom 1:1. Tekmo sta dodobra zaznamovala nenajboljši sodnik in izjemni vratar Kivijev, Mark Paston.
Oglej si celoten članek

Že v začetku prvega polčasa (7. minuta) so Novozelandci, 78. moštvo lestvice Fife, šokirali branilce naslova, Italijane. Iz prekinitve je po podaji Reida zadel Shane Smeltz. Kasnejša analiza je pokazala, da je zadetek Novozelandcev padel iz prepovedanega položaja. Italijani so po zaostanku poskušali izenačiti, toda konkretnejših akcij niso prikazali. V pomoč jim je priskočil sodnik Carlos Batres, ki je v 28. minuti hitro pokazal na 11-metrovko, potem ko je Tommy Smith v kazenskem prostoru rahlo vlekel Daniela de Rossija, ki je teatralno padel. ''Darilo'' je izkoristil Vincenzo Iaquinta, ki je brez težav premagal vratarja Marka Pastona.

Drugi polčas je minil v premoči Italijanov, ki so poizkušali s streli iz vsepovsod. Še najnevarnejša sta bila strela Riccarda Montoliva v 70. minuti in Maura Camoranesija, ki je minuto pred koncem rednega dela sprožil s kakšnih 35-metrov, vnovič pa se je izkazal najboljši mož na zelenici, vratar Kivijev Mark Paston. Tudi Novozelandci so imeli priložnosti za zmago, najlepšo je zapravil mladi napadalec West Bromwicha, Chris Wood, ki je v zaključku tekme poizkušal z diagonalnim strelom proti vratom Federica Marchettija, žoga pa je končala dober meter stran od gola.

SP, skupina F, 2. kolo: 

Lestvica (po 2. kolu):
1. Paragvaj 4
2. Italija 2
3. N. Zelandija 2
4. Slovaška 1

Italija : Nova Zelandija 1:1
Iaquinta (29/11-m); Smeltz (7)

Paragvaj : Slovaška 2:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.