"Patetično! Kako si Lewis to upravičuje?"

Foto: EPA lauda hamilton
Nekdanji moštveni kolega Nikija Laude je ostro napadel petkratnega svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona.
Oglej si celoten članek

Dirkač Mercedesa Lewis Hamilton se je izognil medijskim dolžnostim na predstavitveni tiskovni konferenci v Monaku, kjer bo v nedeljo na sporedu šesta letošnja dirka prvenstva formule 1.

Britanec bi se se moral udeležiti druženja z novinarji, vendar se je po pogovoru z ekipo odločil, da srečanje izpusti. Mercedes je nato z Mednarodno avtomobilistično zvezo (Fia) dosegel dogovor o upravičeni odsotnosti.

Hamilton naj bi se želel izogniti vprašanjem na temo pokojnega Nikija Laude. Nekdanji neizvršni direktor srebrnega moštva je sicer odigral pomembno vlogo pri Hamiltonovi selitvi iz McLarna v Mercedes. 

Ni odnehal Lauda sam odkril napako, zaradi katere je umrlo 223 ljudi

Aktualni svetovni prvak je odločitev sprejel tik pred zdajci, čeprav se je pred tem z motorjem vozil po paddocku in podpisoval avtograme navijačem. To je močno zmotilo Laudinega nekdanjega moštvenega kolega Johna Watsona, ki je na račun dirkača izrekel nekaj težkih besed.

"Patetično! Zanima me, kako si Lewis to sploh upravičuje? Vem, da je bil dober z Nikijem, a zdi se mi naravnost bizarno, da človek takšnega kova ne upa stopiti pred ljudi in povedati, kaj je Niki naredil za Mercedes ter se mu na takšen način pokloniti za njegov doprinos k ekipi. Že iz spoštovanja bi moral spregovoriti. Da zaradi žalosti ne more govoriti o Nikiju in o vsemu, kar je storil zanj... To je patetično!" se je jezil Watson.

Foto: Epa

"Lewisu se za razliko od prejšnjih generacij ni bilo treba soočiti s tragedijami motošporta. Nikijevo življenje ni ugasnilo nenadoma, kakor življenje nekega dirkača. Umrl je mirno v krogu družine. Živel je izjemno življenje. Svetovni prvak, lastnik letalske družbe, šef ekipe. Samo njegovo zasebno življenje je vredno filmskega platna. Ničesar ni obžaloval. Če bi bili vlogi zamenjani, bi Niki medijem pripovedoval, kakšen izjemen dirkač in svetovni prvak je bil Lewis," je prepričan zmagovalec petih dirk za veliko nagrado.

Foto: Epa  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.