Pavić ostaja, prihaja Jordan

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Košarkarski klub Krka, aktualni slovenski državni prvak, je v veliki meri že sestavil moštvo za novo sezono. Na mestu branilca bo v prihodnji sezoni igral 30-letni 198 centimetrov visoki Američan Jimmy Baxter. Podpisali so tudi pogodbo z novim centrom. Na tem položaju bo igral 24-letni in 213 centimetrov visoki Jamajčan Jerome Jordan.
Oglej si celoten članek

Ker želijo tudi v prihodnje razvijati mlade domače igralce, bodo v prvi ekipi veliko priložnosti dobili obetavni Zoran Dragić, Edo Murić, Bojan Krivec in Matej Rojc, ki so ponujeno priložnost odlično izkoristili že v minuli sezoni, ter mladinska reprezentanta Jan Osolnik in Marko Kastelic; njun čas šele prihaja.

"Zelo smo veseli, da smo se za podaljšanje pogodbe dogovorili s kapetanom moštva Juretom Balažičem in centrom Smiljanom Pavićem. Z obema smo podpisali dveletno pogodbo. Upamo, da se bomo za podaljšanje sodelovanja dogovorili tudi s Simonom Petrovom. Njegov status bo znan do začetka priprav," so v košarkarskem klubu Krka zapisali v izjavi za javnost.

Na mestu branilca bo v prihodnji sezoni igral Jimmy Baxter, ki je v lanski sezoni igral v grškem prvoligašu Ilsiakosu, kjer je v 22 tekmah dosegal v povprečju 15,9 točke, 4,7 skoka in dve asistenci na tekmo.

Novomeščani so podpisali tudi pogodbo z novim centrom. Jamajčana Jeroma Jordana slovenska javnost že pozna. V lanski sezoni je v ligi NLB igral za srbski Hemofarm, za katerega je v slabih 15 minutah na tekmo v povprečju dosegal 7,5 točke in 3,7 skoka, s 73,5-odstotno učinkovitostjo meta za dve točki pa je bil najboljši v ligi v tem elementu.

Jordan je bil na lanskem naboru NBA izbran kot 44. s strani ekipe Milwaukee Bucks, od katere so ga odkupili v moštvu New York Knicks. V primeru, da bo igralec zaradi poziva iz New Yorka moral kariero v Krki zaključiti pred koncem sezone, bo moštvo NBA zanj plačalo odškodnino, ki bo z lahkoto pokrila pogodbo z novim centrom.

V Krki napovedujejo, da bo do priprav, ki se bodo začele 15. avgusta, znano ime novega organizatorja igre, s katerim pogovori že potekajo. Prav tako naj bi do takrat podpisali pogodbo s krilnim centrom, ki bo zamenjal Dragišo Drobnjaka, s katerim pogodbe niso podaljšali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.