Šport > Košarka
37 ogledov

Pavić ostaja, prihaja Jordan

župan Alojzij Muhič Smiljan Pavič Pavić Pavic Edo Murić Muric Murič Nik Rovan
Košarkarski klub Krka, aktualni slovenski državni prvak, je v veliki meri že sestavil moštvo za novo sezono. Na mestu branilca bo v prihodnji sezoni igral 30-letni 198 centimetrov visoki Američan Jimmy Baxter. Podpisali so tudi pogodbo z novim centrom. Na tem položaju bo igral 24-letni in 213 centimetrov visoki Jamajčan Jerome Jordan.

Ker želijo tudi v prihodnje razvijati mlade domače igralce, bodo v prvi ekipi veliko priložnosti dobili obetavni Zoran Dragić, Edo Murić, Bojan Krivec in Matej Rojc, ki so ponujeno priložnost odlično izkoristili že v minuli sezoni, ter mladinska reprezentanta Jan Osolnik in Marko Kastelic; njun čas šele prihaja.

"Zelo smo veseli, da smo se za podaljšanje pogodbe dogovorili s kapetanom moštva Juretom Balažičem in centrom Smiljanom Pavićem. Z obema smo podpisali dveletno pogodbo. Upamo, da se bomo za podaljšanje sodelovanja dogovorili tudi s Simonom Petrovom. Njegov status bo znan do začetka priprav," so v košarkarskem klubu Krka zapisali v izjavi za javnost.

Na mestu branilca bo v prihodnji sezoni igral Jimmy Baxter, ki je v lanski sezoni igral v grškem prvoligašu Ilsiakosu, kjer je v 22 tekmah dosegal v povprečju 15,9 točke, 4,7 skoka in dve asistenci na tekmo.

Novomeščani so podpisali tudi pogodbo z novim centrom. Jamajčana Jeroma Jordana slovenska javnost že pozna. V lanski sezoni je v ligi NLB igral za srbski Hemofarm, za katerega je v slabih 15 minutah na tekmo v povprečju dosegal 7,5 točke in 3,7 skoka, s 73,5-odstotno učinkovitostjo meta za dve točki pa je bil najboljši v ligi v tem elementu.

Jordan je bil na lanskem naboru NBA izbran kot 44. s strani ekipe Milwaukee Bucks, od katere so ga odkupili v moštvu New York Knicks. V primeru, da bo igralec zaradi poziva iz New Yorka moral kariero v Krki zaključiti pred koncem sezone, bo moštvo NBA zanj plačalo odškodnino, ki bo z lahkoto pokrila pogodbo z novim centrom.

V Krki napovedujejo, da bo do priprav, ki se bodo začele 15. avgusta, znano ime novega organizatorja igre, s katerim pogovori že potekajo. Prav tako naj bi do takrat podpisali pogodbo s krilnim centrom, ki bo zamenjal Dragišo Drobnjaka, s katerim pogodbe niso podaljšali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.