Šport > Košarka
22 ogledov

Krki ogromnih +23 v Novem mestu

Dušan Djordjević je odigral odlično in bil prvi strelec krkašev. (Foto: ABA) Žurnal24 main
Košarkarji Krke so dobili prvo tekmo finala lige Telemach proti Unionu Olimpiji z ogromno razliko 78:55 (59:40, 37:30, 24:15) in povedli z 1:0 v zmagah. Igrajo na tri, druga tekma v soboto v Stožicah.

"Krka, Krka," je po zadnjem pisku sirene odmevalo v dvorani Leona Štuklja v Novem mestu. Domači košarkarji, ki so v tekmo krenili brez lažjega poškodovanega Gorana Ikonića, so namreč povsem nadigrali (78:55). V finalni seriji, ki se igra na tri zmage, so tako obranili prednost domačega igrišča. Druga tekma bo na sporedu že v soboto (17:30) v Stožicah.

Tokrat je bila Krka enostavno boljša. Zatajili smo tako v obrambi kot v napadu. V drugem polčasu je na žalost igrala le še ena ekipa. Menim, da tako slabo ne moremo več igrati.
Goran Jagodnik

Vseskozi v vodstvu
Izbranci trenerja Aleksandra Džikića so tokrat že na začetku dvoboja pokazali, da se ne nameravajo zlahka odreči lani priborjenemu naslovu prvaka. Po prvih desetih minutah so tako vodili za devet točk, ob polčasu je razlika znašala dve točki manj, pravi potop pa so Ljubljančani doživeli v drugem polčasu. Novomeščani so zlahka zaključevali svoje napade, precej manj razigrani pa so bili košarkarji Olimpije. Razlika je rasla iz minute v minuto, in že po uvodnih minutah zadnje četrtine je prednost gostiteljev znašala neulovljivih 25 točk (66:41). "V drugem polčasu smo jih zlomili. Mislim, da je bila ključ do uspeha tokrat naša večja želja. Ostati moramo trdno na tleh in v vsak naslednji dvoboj bomo krenili kot da je 0:0," je po tekmi dejal Smiljan Pavić. Zoran Dragić pa: "Tokrat smo jih zelo dobro zapirali pod obema košema in zasluženo zmagali. Na to tekmo je zdaj treba pozabiti in se osredotočiti na naslednjo. Poskušali bomo še enkrat zmagati."


Katastrofa zmajev

"Kratko, jasno in jedrnato – to je bila katastrofa. In to od prve do zadnje minute. Krka je vseh 40 minut igrala kot ekipa in nadzorovala rezultat. Imeli so energijo, voljo, bili so odločni in na koncu so zasluženo zmagali," je bil po tekmi razočaran prvi mož na klopi zmajev Miro Alilović. Ta je še dodal: "Bitka je izgubljena, a vojne še ni konec."

Liga Telemach, finale, 1. tekma:

Krka
: Union Olimpija 78:55 (59:40, 37:30, 24:15) /1:1/
Djordjević 19, Balažič 14, 8 sk., Pavić in Booker 11; Gregory 11, Šermadini 10, Anagonye 7

- // izid v zmagah

Igrajo na tri zmage. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.