Šport > Košarka
16 ogledov

Trajković je stopil v čevlje Đileta

Nenad Trajković Foto: YouTube
Novi trener KK Krke je Nenad Trajković. Ta bo nasledil Aleksandra Džikića, ki je odšel v Lietuvos Rytas. Pomočnik trenerja ostaja Aleksander Sekulić.

"V Košarkarskem klubu (KK) Krka smo sestavili strokovni štab za naslednjo sezono. Aleksandra Džikića bo v vlogi glavnega trenerja zamenjal 50-letni Nenad Trajković, ki je nazadnje deloval v NBA-moštvu Phoenix Suns kot pomočnik trenerja, zadolžen za razvoj igralcev," so zapisali na uradni spletni strani Krke.

Trajković je kariero začel leta 1987 kot pomočnik Duška Vujoševića v Partizanu, s katerim je leta 1987 osvojil državno prvenstvo, leta 1989 pa jugoslovanski pokal in pokal Radivoja Korača. Po sezoni v vlogi glavnega trenerja v takratnem drugoligašu Borcu iz Čačka se je vrnil v Partizan, kjer je ponovno opravljal vlogo pomočnika trenerja ter osvojil dva naslova državnega prvaka in zmagovalca jugoslovanskega pokala.

Leta 1999 je postal glavni trener Partizana, za svojega pomočnika pa je pripeljal prav Krkinega nekdanjega trenerja Džikića. V tisti sezoni je osvojil naslov pokalnega prvaka Jugoslavije. Glavni trener je bil še v sezoni 2003/04, ko je vodil takratnega jadranskega ligaša Borca iz Banjaluke.

Trajković je leta 2003 vodil iransko reprezentanco, v letu 2008 pa se je z latvijsko reprezentanco skozi kvalifikacije uvrstil na evropsko prvenstvo na Poljskem. Med letoma 1998 in 2000 je vodil tudi mladinsko reprezentanco Jugoslavije.


Pomočnik ostaja Sekulić

"V skladu s to usmeritvijo smo se odločili tudi za podaljšanje pogodbe z dosedanjim pomočnikom trenerja Aleksandrom Sekulićem. V klubu dobro vemo, da je 33-letni Sekulić v lanski sezoni veliko pripomogel k uspehom Krke," so še zapisali pri KK Krka.

Proračun bo nižji

Proračun kluba bo v naslednji sezoni nekoliko nižji kot v pretekli sezoni, klub pa bo tudi v bodoče vse obveznosti poravnaval brez zamud. Cilji prve ekipe so visoki; v državnem prvenstvu in pokalu želijo Novomeščani najmanj igrati v finalu. V ligi NLB je njihov cilj zgornja polovica lestvice in položaj, ki zagotavlja udeležbo na enem od evropskih tekmovanj, so še sporočili iz KK Krka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.