Šport > Košarka
9 ogledov

Krka izsilila peto tekmo v Novem mestu

Sašo Ožbolt je zaigral kljub lažji poškodbi leve roke, toda na koncu je v statis Boštjan Tacol
Četrto tekmo finala lige Telemach je po tesni končnici s 63:61 dobila Krka, ki je sicer vodila vseh 40 minut tekme. Serija se bo tako odločala v Novem mestu v soboto.

Bojan Krivec, ki je v zaključku tekme prispeval enega izmed odločilnih košev za Krko, je po dvoboju z Olimpijo povedal: "Mislim, da smo zasluženo zmagali, saj smo nadzorovali potek srečanja." Za v soboto pa je 23-letnik napovedal: "Mislim, da bo dvorana Leona Štuklja pokala po šivih."

Kaj je šlo narobe? Tako kot že vse tekme do sedaj smo katastrofalno začeli.
Jaka Klobučar

Trener Krke Aleksandar Džikić pa je po zmagi dejal, da je peta tekma "poštena" rešitev. "Najbolj pošteno je, da o naslovu prvaka Lige Telemach odloča peta tekma, saj sta si to zaslužili obe ekipi. Zagotovo bo težko, a tako tudi mora biti v finalu."

Dvoboj so tako kot že nekajkrat letos bolje začeli Novomeščani, ki so po dobrih štirih minutah igre prišli do vodstva 11:2. Olimpija se je po koših Jake Klobučarja in Kennyja Gregoryja približala na 10:14, toda nato je v igro vstopil nekdanji zmajček Chris Booker. Ta je bil nocoj zelo vroč in že v prvem polčasu je dosegel dvanajst točk (od tega tri trojke). Krka je tako na krilih Američana z delnim izidom 16:0 v prvi minuti druge četrtine prišla do vodstva dvajsetih točk (30:10). Zmaji se na krilih prijetno polnih Stožic (približno 7000 gledalcev) niso predali in Novomeščanom vrnili z izidom 16:0 (29:33). Krkaši so nato znova zaigrali nekoliko bolje in odšli na odmor s prednostjo osmih točk (40:32).

Zavedali smo se pomembnosti in nevarnosti tekme, podlegli pa smo le v prvi četrtini, kar je bilo dovolj za minimalen poraz. Spet smo slabo skakali, tokrat pa tudi izgubili preveč žog.
Miro Alilović, trener Olimpije

V tretji četrtini Olimpija ni nadaljevala niza iz druge, Dolenjci pa so to izkoristili in na odmor pred začetkom zadnje četrtine so varovanci Aleksandra Džikića odšli z 11 točkami prednosti (52:41). Ko je v 34. minuti tekme prednost gostov še vedno znašala 11 točk, se je zdelo, da je tekma odločena. A zmaji se še enkrat več niso predali in na krilih Jake Klobučarja – ta je na koncu dosegel 15 točk, a v 39. minuti tekme zgrešil dva prosta meta –, in Damirja Markote (13) v zadnji minuti tekme prišli na zaostanek le dveh točk (61:63). Krkaši v zadnjem napadu niso zadeli, toda po zgrešenem metu Bookerja se je žoga toliko časa odbijala med nogami in rokami košarkarjev obeh ekip, da se je oglasila sirena stožiškega semaforja, ki je naznanila konec tekme.

Najbolj pošteno je, da o naslovu prvaka lige Telemach odloča peta tekma, saj sta si to zaslužili obe ekipi. Zagotovo bo težko, a tako tudi mora biti v finalu. Upam, da bo tekma dobra.
Aleksandar Džikić, trener Krke

Jaka Klobučar je po porazu za zurnal24.si povedal, da je razočaran ker tako dobre Olimpijine sezone zmaji niso zaključili pred domačimi gledalci. "Upam, da bodo naši navijači šli tudi v Novo mesto v čim večjem številu." In kaj je šlo narobe danes? "Kaj je šlo narobe? Tako kot že vse tekme do sedaj smo katastrofalno začeli. Za povrh vsega smo danes prišli že na 20 točk zaostanka in potem je zares težko igrati. Sicer smo se uspeli približati, toda znova smo padli v koncentraciji,'' nam je še zaupal rojeni Dolenjec.

Serija se tako seli v Novo mesto, kjer bo v soboto peta, odločilna tekma finala državnega prvenstva v moški košarki.

Mini intervju: Dragiša Drobnjak

Ni favorita za odločilno tekmo

Kaj je odločilo četrto tekmo?
Preprosto smo verjeli vase. Verjeli smo, da lahko zmagamo. Zavedamo se svoje kakovosti in vemo, kaj smo delali narobe na prejšnjih dveh tekmah, ki smo jih izgubili. Že na njih smo bili blizu uspeha, zmagi smo imeli v rokah. Tudi tokrat so prišle črne minute v naši igri, a smo strnili vrste in se nismo predali. Naša borbenost in obramba sta prinesli pozitiven rezultat.

Že čez dva dni bo na sporedu peta odločilna tekma …
Menim, da bo to poslastica za vse, ki imajo radi košarko. Favorita ni. Možnosti za osvojitev naslova so 50:50.

Kaj pa prednost domačega parketa?
Olimpija je v tej sezoni pokazala, da lahko zmaguje tudi v gosteh. V Novem mestu imajo zmaji proti nam celo boljše medsebojno razmerje. A na prvi tekmi smo že pokazali, da lahko tudi doma zaigramo tako kot je treba. Če bomo ponovili tisto predstavo in dali vse od sebe, lahko tudi zmagamo ter se veselimo novega naslova.

Četrta tekma finala Lige Telemach, Stožice:


Union Olimpija : Krka 61:63 (10:27, 22:13, 9:12, 20:11) /2:2/
Klobučar 15, Markota 13, Udrih 8, Gregory 6; Booker 13, Dragić 11, Murič 8, Drobnjak 7, Pavić 6

- // izid v zmagah

Moštvi igrata na tri zmage.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.