Pavlovčič v boju za prvo zmago kariere, odlična tudi Lanišek in Zajc

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Granerud po prvi seriji v Zakopanah za las pred Pavlovčičem.
Oglej si celoten članek

Norvežan Halvor Egner Granerud (138,6 točke) je vodilni po prvi seriji posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v poljskih Zakopanah. Na drugem mestu je po polovici preizkušnje najboljši Slovenec Bor Pavlovčič (138,1), tretji je Poljak Andrzej Stekala (134,6).

Pavlovčič je bil že v poskusni seriji drugi, formo pa je prenesel tudi na tekmo. Skočil je 137 metrov in imel drugo daljavo med vsemi skakalci. Daljši je bil le Granerud s 139 metri.

Foto: Profimedia Bor Pavlovčič

Anže Lanišek (130) je po prvi seriji na sedmem mestu z malenkostnim zaostankom za stopničkami. Do točk bo prišel tudi danes zelo solidni Timi Zajc (127,6), ki je po polovici prve od dveh posamičnih preizkušenj v Zakopanah 11. Domen Prevc (122,4) je skočil 131 metrov in bo v finalu napadel z 20. mesta.

Tilen Bartol (110,8) je bil s 126 metrov dolgim skokom in 31. mestom za las prekratek za finale. V njem ne bo niti Žige Jelarja (107,5), ki je bil 37.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.