Pedrosa napoveduje boljše čase

Foto: EPA
Foto: EPA
Španec Dani Pedrosa (Honda) na prvi dirki sezone MotoGP ni dosegel željenega rezultata, saj je končal na nehvaležnem četrtem mestu. Hitrejši od njega je bil tudi moštveni kolega Marc Márquez, ki letos prvič nastopa v najelitnejšem motociklističnem razredu.
Oglej si celoten članek

Dani Pedrosa je dirko za VN Katarja odpeljal v senci zmage Jorgeja Lorenza (Yamaha), ''vstajenja'' Valentina Rossija (Yamaha) in tretjega mesta novinca v razredu MotoGP Marca Márqueza.
Foto: Reuters motogp marc marquez Pedrosa je v zaključku lanske sezone dobil štiri od zadnjih petih dirk, v Dohi pa se je na progo podal s tretjega startnega položaja. Kmalu po startu je prehitel Cala Crutchlowa in skočil na drugo mesto, v nadaljevanju pa sta ga prehitela Rossi in Márquez, tako da je Španec ostal brez stopničk. ''V Katarju se ni izteklo po pričakovanjih, vendar točno vemo, kje je bila težava,'' je povedal Pedrosa, ki pa ni razkril, za kakšno težavo gre.

Karavana MotoGP se seli v Austin, kjer bo na sporedu druga dirka sezone. ''V Austinu smo bili pred mesecem dni in opravili smo tridnevno testiranje. Prepričan sem, da nam bo to koristilo, saj ima proga veliko ozkih ovinkov, kjer se ritem hitro spreminja. Seveda bo steza drugačna, saj bo več motorjev, zato upam, da se bo motor dobro odrezal,'' je dodal Španec.

Pedroso je v Dohi zasenčil moštveni kolega Márquez, ki je že na svoji prvi dirki v razredu MotoGP stopil na zmagovalne stopničke. ''S stopničkami na prvi dirki sem izpolnil sanje, sedaj pa se moramo spoprijeti z realnostjo in se osredotočiti na novo nalogo,'' je pragmatično zaključil Španec

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.