Šport > Moto športi
11 ogledov

Pedrosa napoveduje boljše čase

dani pedrosa EPA
Španec Dani Pedrosa (Honda) na prvi dirki sezone MotoGP ni dosegel željenega rezultata, saj je končal na nehvaležnem četrtem mestu. Hitrejši od njega je bil tudi moštveni kolega Marc Márquez, ki letos prvič nastopa v najelitnejšem motociklističnem razredu.

Dani Pedrosa je dirko za VN Katarja odpeljal v senci zmage Jorgeja Lorenza (Yamaha), ''vstajenja'' Valentina Rossija (Yamaha) in tretjega mesta novinca v razredu MotoGP Marca Márqueza.

motogp marc marquez | Avtor: Reuters Reuters
Pedrosa je v zaključku lanske sezone dobil štiri od zadnjih petih dirk, v Dohi pa se je na progo podal s tretjega startnega položaja. Kmalu po startu je prehitel Cala Crutchlowa in skočil na drugo mesto, v nadaljevanju pa sta ga prehitela Rossi in Márquez, tako da je Španec ostal brez stopničk. ''V Katarju se ni izteklo po pričakovanjih, vendar točno vemo, kje je bila težava,'' je povedal Pedrosa, ki pa ni razkril, za kakšno težavo gre.

Karavana MotoGP se seli v Austin, kjer bo na sporedu druga dirka sezone. ''V Austinu smo bili pred mesecem dni in opravili smo tridnevno testiranje. Prepričan sem, da nam bo to koristilo, saj ima proga veliko ozkih ovinkov, kjer se ritem hitro spreminja. Seveda bo steza drugačna, saj bo več motorjev, zato upam, da se bo motor dobro odrezal,'' je dodal Španec.

Pedroso je v Dohi zasenčil moštveni kolega Márquez, ki je že na svoji prvi dirki v razredu MotoGP stopil na zmagovalne stopničke. ''S stopničkami na prvi dirki sem izpolnil sanje, sedaj pa se moramo spoprijeti z realnostjo in se osredotočiti na novo nalogo,'' je pragmatično zaključil Španec

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.