Šport > Moto športi
31 ogledov

Dobil je bitko, zdaj ga čaka vojna

valentino rossi EPA
Valentino Rossi (Yamaha) je z drugim mestom na dirki za VN Katarja poskrbel za pravo evforijo med svojimi navijači, ki sedemkratnega svetovnega prvaka že vidijo nazaj na motociklističnem tronu. A prej bo moral ''The Doktor'' najti način, kako premagati moštvenega kolega Jorgeja Lorenza, ki je v Katarju pokoril vso konkurenco.

Dobil je bitko, sedaj mora ugotoviti, kako dobiti vojno. Valentino Rossi se je v spektakularnem slogu vrnil v moštvo Yamahe, ki ga je zapustil leta 2010. ''The Doktor'' je uvodno dirko letošnje sezone končal na drugem mestu - hitrejši od njega je bil samo aktualni svetovni prvak Jorge Lorenzo (Yamaha). Na tretje mesto se je uvrstil Španec Marc Márquez (Honda).

Rossi je v drugem krogu napravil napako, ki bi ga lahko stala uvrstitve, nato pa v nadaljevanju dokazal, da še ni za v staro šaro. ''O tem sem razmišljal vse od Valencie (zadnja dirka lanske sezone, op. a.) in v glavi sem imel samo en cilj: stopničke,'' je po dirki hitel pripovedovati simpatični Italijan, ki si je praktično že zagotovil naziv najboljšega motociklista vseh časov. ''Ne smem si privoščiti, da na kvalifikacijah zaostanem sekundo,'' je dodal Rossi, ki je v dramatičnem zaključku ugnal lanskoletnega prvaka v razredu Moto2 Marca Márqueza. Španec je obračun s svojim vzornikom komentiral z besedami: ''Valentino je Valentino''.

Lorenzo vesel za Valentina

jorge lorenzo | Avtor: EPA EPA
Lorenzo je po dvojni zmagi Yamahe opozoril, da odličen uvod v sezono ne sme uspavati ekipe. ''Res sem vesel in ponosen nase ter ekipo,'' je povedal Španec in nadaljeval: ''Začeti sezono v takšnem slogu je fantastično. Želel sem se oddaljiti, vendar sem vedel, da bo težko. Od sebe sem dal več kot sto odstotkov za nekaj desetink na krog. Lahko se veselimo rezultata, vendar ne moremo biti mirni, saj vemo, kaj je še potrebno izboljšati. Naslednja dirka bo težka za nas,'' je povedal dvakratni svetovni prvak.

Za konec je spregovoril še o uspehu moštvenega kolega. ''Vesel sem za Valeta. Dve leti je vztrajal v slabih razmerah, zdaj pa je ponovno dokazal, da je lahko še vedno hiter,'' je zaključil Lorenzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.