Šport > Moto športi
16 ogledov

Márquez na startu še nikoli tako živčen

marc marquez Reuters
Novinec v razredu motoGP Marc Márquez je postal prvi ''zelenec'' po Jorgeju Lorenzu, ki je že v prvem poskusu stopil na zmagovalne stopničke. Španski dirkač je po slabšem začetku napredoval vse do drugega mesta, v zadnjih krogih pa ga je ugnal Valentino Rossi.

Marc Márquez se je v dirko za VN Katarja podal s šestega startnega položaja, po slabem začetku pa je izgubil še dve mesti. Dvajsetletnik je nato počasi napredoval po lestvici in si na koncu privozil tretje mesto. Med svojim pohodom proti vrhu je ugnal tudi moštvenega kolega Danija Pedroso. ''Po pravici povedano sem bil pred začetkom zelo živčen, saj je bila to zame prva dirka v razredu motoGP. Ne verjamem, da sem bil že kdaj tako živčen. Težko sem se umiril in nisem bil tako zbran, kot v moto2,'' je povedal Márquez, ki pa ni potreboval dolgo, da je ujel ritem. ''V zadnjem trenutku sem našel koncentracijo. Start je bil zelo pomemben, saj smo vedeli, da začenjamo na umazanem delu steze. Začel sem slabo, vendar sem lahko že v uvodnih krogih prehitel številne dirkače,'' je dodal Španec.

V zaključku je Márqueza ugnal Valentino Rossi, novinec pa se je z dirkanjem ob sedemkratnemu svetovnemu prvaku veliko naučil. ''Ko sem vozil za Pedroso, sem se veliko naučil, in tudi pozneje z Valentinom. Težko ga je bilo prehiteti. Tokrat nas je premagal, vendar upam, da se bomo iz tega vsi kaj naučili,'' je zaključil Márquez.

Komentarjev 1
  • Žvižgač 16:57 09.april 2013.

    Faca, vrhunski dirkač, izjemen talent, zame zmagovalec dirke, ki je pokazal kaj pomeni imeti jajca dobesedno.