Pegan bo branil pomembne interese

Foto: Saša Despot Gimnastična dvorana Cerar-Pegan-Petkovšek
Nekdanji vrhunski slovenski telovadec Aljaž Pegan je še naprej tesno povezan z gimnastiko.
Oglej si celoten članek

Aljaža Pegana so telovadci ob robu 47. svetovnega prvenstva v športni gimnastiki v Montrealu izvolili za svojega predstavnika v Mednarodni gimnastični zvezi FIG. Pegan bo na tem mestu nasledil Finca Janija Tanskanena, podelili pa so mu štiriletni mandat.

"Rad bi poskrbel za najboljšo možno povezavo med krovno mednarodno zvezo in njenimi športniki ter jim pomagati, da čim bolj poznajo pravila."

Aljaž Pegan

"Po 35 letih aktivne kariere telovadca in štirih letih delovanja kot trener sem tu zato, da pomagam vam," je dejal 43-letni Ljubljančan na združenju športnikov na olimpijskem stadionu v Montrealu.

"Rad bi poskrbel za najboljšo možno povezavo med krovno mednarodno zvezo in njenimi športniki ter jim pomagati, da čim bolj poznajo pravila," je še dejal Pegan, ki je v 20-letni članski karieri na svetovnih prvenstvih osvojil štiri medalje na drogu, vključno z zlatom leta 2005 v Melbournu.

Po njem so poimenovali tudi tako prvino na bradlji kot drogu. Atraktivnega pegana na drogu je še danes moč videti na tekmovanjih najvišje ravni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.