Šport
108 ogledov

Pegan bo branil pomembne interese

Gimnastična dvorana Cerar-Pegan-Petkovšek Saša Despot
Nekdanji vrhunski slovenski telovadec Aljaž Pegan je še naprej tesno povezan z gimnastiko.

Aljaža Pegana so telovadci ob robu 47. svetovnega prvenstva v športni gimnastiki v Montrealu izvolili za svojega predstavnika v Mednarodni gimnastični zvezi FIG. Pegan bo na tem mestu nasledil Finca Janija Tanskanena, podelili pa so mu štiriletni mandat.

"Rad bi poskrbel za najboljšo možno povezavo med krovno mednarodno zvezo in njenimi športniki ter jim pomagati, da čim bolj poznajo pravila."

Aljaž Pegan

"Po 35 letih aktivne kariere telovadca in štirih letih delovanja kot trener sem tu zato, da pomagam vam," je dejal 43-letni Ljubljančan na združenju športnikov na olimpijskem stadionu v Montrealu.

"Rad bi poskrbel za najboljšo možno povezavo med krovno mednarodno zvezo in njenimi športniki ter jim pomagati, da čim bolj poznajo pravila," je še dejal Pegan, ki je v 20-letni članski karieri na svetovnih prvenstvih osvojil štiri medalje na drogu, vključno z zlatom leta 2005 v Melbournu.

Po njem so poimenovali tudi tako prvino na bradlji kot drogu. Atraktivnega pegana na drogu je še danes moč videti na tekmovanjih najvišje ravni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.