Pelé: ''Messi je kopija Maradone''

Foto: EPA
Foto: EPA
Brazilska nogometna legenda Pelé izkorišča vsako priložnost za kritiko argentinskega nogometa. Tokrat se je obregnil ob Lionela Messija, ki ga je označil za kopijo Diega Maradone.
Oglej si celoten članek

Foto: EPA pele V nogometnem svetu je že običajno, da Pelé na račun argentinskih nogometašev nima povedati veliko pozitivnega. V enem svojih zadnjih intervjujev je legendarni nogometaš povedal, da je Maradona ''igral samo z levo nogo, medtem ko je bila njegova igra z glavo zelo šibka''.

Na vprašanje, kaj pa Lionel Messi, je Pelé povedal: ''Messi? On je njegova kopija.'' Po mnenju Brazilca nobeden od njiju ne dosega njegovega nivoja, saj ne moreta streljati z obema nogama, tako kot je to počel sam.

Enainsedemdesetletnik je za italijanski časopis La Repubblica še enkrat pohvalil svojega rojaka Neymarja. ''Neymar ima sposobnost, da postane boljši od obeh Argentincev,'' je zatrdil Pelé, a dodal, da mora nogometaš Santosa prej še ''dozoreti'', saj se včasih ne izkaže priložnosti primerno. Pelé je po vsej verjetnosti ciljal na neuspešno brazilsko kampanjo na olimpijskih igrah v Londonu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.