Šport > Nogomet
23 ogledov

Pelé: ''Messi je kopija Maradone''

pele EPA
Brazilska nogometna legenda Pelé izkorišča vsako priložnost za kritiko argentinskega nogometa. Tokrat se je obregnil ob Lionela Messija, ki ga je označil za kopijo Diega Maradone.

pele | Avtor: EPA EPA
V nogometnem svetu je že običajno, da Pelé na račun argentinskih nogometašev nima povedati veliko pozitivnega. V enem svojih zadnjih intervjujev je legendarni nogometaš povedal, da je Maradona ''igral samo z levo nogo, medtem ko je bila njegova igra z glavo zelo šibka''.

Na vprašanje, kaj pa Lionel Messi, je Pelé povedal: ''Messi? On je njegova kopija.'' Po mnenju Brazilca nobeden od njiju ne dosega njegovega nivoja, saj ne moreta streljati z obema nogama, tako kot je to počel sam.

Enainsedemdesetletnik je za italijanski časopis La Repubblica še enkrat pohvalil svojega rojaka Neymarja. ''Neymar ima sposobnost, da postane boljši od obeh Argentincev,'' je zatrdil Pelé, a dodal, da mora nogometaš Santosa prej še ''dozoreti'', saj se včasih ne izkaže priložnosti primerno. Pelé je po vsej verjetnosti ciljal na neuspešno brazilsko kampanjo na olimpijskih igrah v Londonu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.