Šport > Nogomet
11 ogledov

Pelé: ''Brazilija bi premagala Španijo''

Pele še naprej velja za najboljšega nogometaša vseh časov. Žurnal24 main
Legendarni brazilski nogometaš Pelé trdi, da bi njihova reprezentanca izpred več kot 40 let premagala evropske in svetovne prvake iz Španije. Eden najboljših nogometašev vseh časov pa obenem dodaja, da si zlato žogo zasluži španski čuvaj mreže Iker Casillas.

''Če bi proti njim igrali z mojo ekipo iz leta 1970, bi jih zagotovo premagali,'' je o imaginarnem derbiju povedal Pelé, ki očitno novim in starim evropskim prvakom ne pripisuje naziva ''najboljša ekipa vseh časov''. Čeprav legendarni Brazilec priznava, da zlata žoga ponavadi roma v roke napadalcev, ki zadevajo gole, pa verjame, da bi si tokrat nagrado zaslužil Iker Casillas. ''Običajno je, da se žoga podeli napadalcu. Letošnjo sezono si nisem ogledal dovolj obračunov, da bi si lahko oblikoval trdno mnenje, a to bi bil idealen trenutek, da se zlato žogo podeli Ikerju Casillasu,'' je povedal 71-letnik.

Brazilec sicer priznava, da je španska ekipa trenutno najboljša reprezentanca na svetu, a obenem še vedno verjame v superiornost brazilske izbrane vrste, s katero je leta 1970 osvojil svetovno prvenstvo. ''Razvila se je polemika o najboljši ekipi vseh časov, toda govorimo o dveh različnih obdobjih. Vsaka generacija ima svoje trenutke. Vsako obdobje ima svoj lep nogomet in v tem trenutku je Španija najboljša ekipa na svetu,'' je povedal Pelé in dodal, da so njegovo reprezentanco prav tako primerjali z Nizozemsko pod vodstvom Cruyffa oziroma Neeskensa. ''Mediji radi primerjajo, to bodo vedno počeli. Če bodo še naprej ekipe primerjali z našo, potem to pomeni, da smo še vedno najboljši,'' je povedal nekdanji nogometaš Santosa in New York Cosmos, ki je kot glavna španska aduta izpostavil Xavija in Iniesto. ''Španija igra prelep nogomet, ki se začne pri vratarju in konča v nasprotnikovi mreži,'' je dodal Pelé.

Komentarjev 2
  • Boco 12:07 05.julij 2012.

    Mislim, da ni povedal nič takega. Na polemike o najboljši reprezentanci vseh časov je povedal, da bi njegova generacija, ki je osvojila 3 naslove svetovnih prvakov, bila boljša od zdajšnje španske reprezentace. Kar ni nič takega. Povedal pa je tudi, ...prikaži več da je obdobja med seboj težko primerjati, ter da so različne reprezentace izstopale v različnih obdobjih. Skratka čisto realno razmišljanje.

  • Janko Kotnik 10:01 05.julij 2012.

    Kot pravi Maradona: Idiotu bodo počasi morali zamenjat zdravila:))