Peléju ni všeč zapravljanje

Foto: Žurnal24 Pele: "Maradona ima srečo, da je še živ."(Foto: Reuters)
Vedno večje vsote denarja, ki so jih klubi pripravljeni odšteti za storitve nogometašev, gredo v nos marsikomu. Med njimi je tudi Edison Arantes do Nascimento, po domače Pelé.
Oglej si celoten članek
 
 

Danes igralca recimo predstavijo pri Manchester Unitedu, Real Madridu, Milanu ali katerikoli drugi ekipi in on poljubi njihov dres. Naslednji dan gre v drugo ekipo in poljubi tisti dres.

Pelé

 
Brazilski in svetovni kralj nogometa Pelé se je med bivanjem v Nigeriji, kjer lobira za olimpijske igre leta 2016 v Riu de Janeiru, dotaknil aktualnih dogodkov v evropskem nogometu. "V mojem času je bilo malce drugače. Nismo imeli velikih sponzorjev," je dejal v intervjuju za Reuters. "Danes imamo velike sponzorje in velika podjetja, ki podpirajo nogomet. Toda moje mnenje in mnenje Fife je, da se morajo plače nadzorovati."

Legendaren nogometaš je znova opozoril tudi na pomanjkanje pripadnosti klubu pri nogometaših nove dobe. Sam o pripadnosti kar največ ve, saj je v karieri igral le za dva kluba – Santos in New York Cosmos. "Danes igralca recimo predstavijo pri Manchester Unitedu, Real Madridu, Milanu ali katerikoli drugi ekipi in on poljubi njihov dres. Naslednji dan gre v drugo ekipo in poljubi tisti dres. To je nekaj, na kar moramo biti pozorni pri naslednji generaciji," je dejal po dobrodelni akciji, v kateri so tisočim nigerijskim otrokom podarili – kaj drugega kot nogometne žoge.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.