Šport > Nogomet
14 ogledov

Peléju ni všeč zapravljanje

Pele: "Maradona ima srečo, da je še živ."(Foto: Reuters) Žurnal24 main
Vedno večje vsote denarja, ki so jih klubi pripravljeni odšteti za storitve nogometašev, gredo v nos marsikomu. Med njimi je tudi Edison Arantes do Nascimento, po domače Pelé.
 
 

Danes igralca recimo predstavijo pri Manchester Unitedu, Real Madridu, Milanu ali katerikoli drugi ekipi in on poljubi njihov dres. Naslednji dan gre v drugo ekipo in poljubi tisti dres.

Pelé

 
Brazilski in svetovni kralj nogometa Pelé se je med bivanjem v Nigeriji, kjer lobira za olimpijske igre leta 2016 v Riu de Janeiru, dotaknil aktualnih dogodkov v evropskem nogometu. "V mojem času je bilo malce drugače. Nismo imeli velikih sponzorjev," je dejal v intervjuju za Reuters. "Danes imamo velike sponzorje in velika podjetja, ki podpirajo nogomet. Toda moje mnenje in mnenje Fife je, da se morajo plače nadzorovati."

Legendaren nogometaš je znova opozoril tudi na pomanjkanje pripadnosti klubu pri nogometaših nove dobe. Sam o pripadnosti kar največ ve, saj je v karieri igral le za dva kluba – Santos in New York Cosmos. "Danes igralca recimo predstavijo pri Manchester Unitedu, Real Madridu, Milanu ali katerikoli drugi ekipi in on poljubi njihov dres. Naslednji dan gre v drugo ekipo in poljubi tisti dres. To je nekaj, na kar moramo biti pozorni pri naslednji generaciji," je dejal po dobrodelni akciji, v kateri so tisočim nigerijskim otrokom podarili – kaj drugega kot nogometne žoge.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.