Pellegrini izenačil 103 leta star rekord

Foto: EPA
Foto: EPA
Šef Manchester Cityja je z zmago proti Evertonu (2:0) izenačil 103 leta star klubski rekord devetih zaporednih zmag v Premier League.
Oglej si celoten članek

Manuel Pellegrini v lanski sezoni z Manchester Cityjem ni osvojil nobene lovorike, z dobrimi predstavami v sklepnem delu prvenstva pa si je podaljšal svoj obstoj na trenerskem stolčku angleškega velikana.

Odločitev kluba se je, kot kaže, izkazala za pravilno, saj meščani s tremi zaporednimi zmagami trenutno zasedajo vrh ligaške lestvice. Še več, Pellegrinijevi varovanci so na prvih treh tekmah prvenstva zabili osem golov, medtem ko mreža Joea Harta tudi po 270 minutah rednega dela ostaja nedotaknjena.

Sinjemodri so na tekmi z Evertonom zabeležili deveto zaporedno zmago, kar se je zgodilo prvič po letu 1912. Zmagoviti niz se je začel aprila z zmago nad West Hamom (2:0) in nadaljeval z uspehi proti Aston Villi (3:2), Tottenhamu (1:0), Queens Park Rangers (6:0), Swanseaju (4:2) in Southamptonu (2:0). Pred obračunom z Evertonom so meščani ugnali West Bromwich Albion (3:0) in Chelsea (3:0).

Manchester City se bo v četrtem krogu prvenstva doma pomeril z Watfordom, Pellegrini pa bo imel priložnost, da se zapiše v klubsko zgodovino.

Več novic iz sveta nogometa si preberite na Goal.com/si/.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.