Šport > Nogomet
14 ogledov

Pellegrini izenačil 103 leta star rekord

manuel pellegrini EPA
Šef Manchester Cityja je z zmago proti Evertonu (2:0) izenačil 103 leta star klubski rekord devetih zaporednih zmag v Premier League.

Manuel Pellegrini v lanski sezoni z Manchester Cityjem ni osvojil nobene lovorike, z dobrimi predstavami v sklepnem delu prvenstva pa si je podaljšal svoj obstoj na trenerskem stolčku angleškega velikana.

Odločitev kluba se je, kot kaže, izkazala za pravilno, saj meščani s tremi zaporednimi zmagami trenutno zasedajo vrh ligaške lestvice. Še več, Pellegrinijevi varovanci so na prvih treh tekmah prvenstva zabili osem golov, medtem ko mreža Joea Harta tudi po 270 minutah rednega dela ostaja nedotaknjena.

Sinjemodri so na tekmi z Evertonom zabeležili deveto zaporedno zmago, kar se je zgodilo prvič po letu 1912. Zmagoviti niz se je začel aprila z zmago nad West Hamom (2:0) in nadaljeval z uspehi proti Aston Villi (3:2), Tottenhamu (1:0), Queens Park Rangers (6:0), Swanseaju (4:2) in Southamptonu (2:0). Pred obračunom z Evertonom so meščani ugnali West Bromwich Albion (3:0) in Chelsea (3:0).

Manchester City se bo v četrtem krogu prvenstva doma pomeril z Watfordom, Pellegrini pa bo imel priložnost, da se zapiše v klubsko zgodovino.

Več novic iz sveta nogometa si preberite na Goal.com/si/.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.