Peng Shuai in Wozniackijeva v finalu

Foto: Žurnal24 Caroline se je pričakovano uvrstila v finale Bruslja. (Foto: EPA)
Prvi ženski lopar sveta Caroline Wozniacki in Kitajka Peng Shuai se bosta pomerili v finalu teniškega turnirja WTA v Bruslju. Nicolas Almagro in Victor Hanescu pa se bosta spopadla za zmago v Nici.
Oglej si celoten članek
Španec Nicolas Almagro je v polfinalu ugnal Čeha Tomaša Berdycha s 6:4 in 6:4 v nizih in se bo v finalu teniškega turnirja v Nici z nagradnim skladom 450 tisoč ameriških dolarjev pomeril z Romunom Victorjem Hanescujem, ki je bil boljši od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova s 6:3 in 6:3.

Caroline Wozniacki, najboljša igralka sveta, se je z zmago proti lanskoletni zmagovalki Roland Garrosa Francesci Schiavone (6:4, 4:6, 6:3) uvrstila v finale turnirja v Bruslju z nagradnim skladom 618 tisoč ameriških dolarjev. Nasproti ji bo stala Kitajka Peng Shuai, ki je premagala Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:3 in 6:3 v nizih.

Zvonareva je kot tretja nosilka turnirja veljala za favoritinjo, v slabo voljo pa jo je spravila kitajska tekmica, ki je z močnimi servisi povsem onemogočila Rusinjo. Pengova se je uvrstila v prvi finale po letu 2008

Danska teniška igralka je po dveh urah in 32 minutah ohranila bolj trezno glavo in se uvrstila v finale, ki bi ji lahko prineslo četrto lovoriko v letošnji sezoni. Schiavonejova je proti najboljši tenisačici sveta prikazala borbeno igro, s katero je izsilila tretji niz, po raztrgani igri v zadnjem nizu pa je Danka odločilno točko dosegla na atraktiven način in potrdila zmago.

Bruselj, WTA (618.000 USD), polfinale:

Peng Shuai (Kit/8) : Vera Zvonareva (Rus/2) 6:3, 6:3
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Francesca Schiavone (Ita/3) 6:4, 4:6, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.