Šport
18 ogledov

Peng Shuai in Wozniackijeva v finalu

Caroline se je pričakovano uvrstila v finale Bruslja. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Prvi ženski lopar sveta Caroline Wozniacki in Kitajka Peng Shuai se bosta pomerili v finalu teniškega turnirja WTA v Bruslju. Nicolas Almagro in Victor Hanescu pa se bosta spopadla za zmago v Nici.
Španec Nicolas Almagro je v polfinalu ugnal Čeha Tomaša Berdycha s 6:4 in 6:4 v nizih in se bo v finalu teniškega turnirja v Nici z nagradnim skladom 450 tisoč ameriških dolarjev pomeril z Romunom Victorjem Hanescujem, ki je bil boljši od Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova s 6:3 in 6:3.

Caroline Wozniacki, najboljša igralka sveta, se je z zmago proti lanskoletni zmagovalki Roland Garrosa Francesci Schiavone (6:4, 4:6, 6:3) uvrstila v finale turnirja v Bruslju z nagradnim skladom 618 tisoč ameriških dolarjev. Nasproti ji bo stala Kitajka Peng Shuai, ki je premagala Rusinjo Vero Zvonarevo s 6:3 in 6:3 v nizih.

Zvonareva je kot tretja nosilka turnirja veljala za favoritinjo, v slabo voljo pa jo je spravila kitajska tekmica, ki je z močnimi servisi povsem onemogočila Rusinjo. Pengova se je uvrstila v prvi finale po letu 2008

Danska teniška igralka je po dveh urah in 32 minutah ohranila bolj trezno glavo in se uvrstila v finale, ki bi ji lahko prineslo četrto lovoriko v letošnji sezoni. Schiavonejova je proti najboljši tenisačici sveta prikazala borbeno igro, s katero je izsilila tretji niz, po raztrgani igri v zadnjem nizu pa je Danka odločilno točko dosegla na atraktiven način in potrdila zmago.

Bruselj, WTA (618.000 USD), polfinale:

Peng Shuai (Kit/8) : Vera Zvonareva (Rus/2) 6:3, 6:3
Caroline Wozniacki (Dan/1) : Francesca Schiavone (Ita/3) 6:4, 4:6, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.