Pennetta in Safina za naslov v LA

Foto: Žurnal24 Rafael Nadal utegne v kratkem na teniškem prestolu zamenjati Rogerja Federerja.
Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Torontu premagal Andya Murraya. V finalu se bo pomeril z Nicolasom Kiferjem. V finalu Los Angelesu se bosta pomerili Flavia Pennetta in Dinara Safina.
Oglej si celoten članek
 

Toronto (ATP), polfinale

R. Nadal (ŠPA, 2) : A. Murray (VB, 8) 7:6, 6:3
N. Kiefer (NEM)
: G. Simon (FRA) 6:7, 6:3, 7:6

Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Torontu premagal Britanca Andya Murraya z 7:6 in 6:3 in se uvrstil v finale kjer ga čaka izkušeni Nemec Nicolas Kiefer . Nadal, ki je po epskem finalu Wimbeldona prvič stopil na igrišče prav v Torontu je po dvoboju povedal: "Moja edina želja je, da finale odigram dobro in ga poskušam osvojiti. Ne razmišljam o prvem mestu na lestvici, ne razmišljam o olimijskih igrah niti ne razmišljam o zadnjem turnirju za grand slam, razmišljam samo o Torontu, ki je prvi večji turnir na trdi podlagi. " Nadal je prvi niz dobil v podaljšani igri. Nato pa je Murray imel nekaj težav s svojim desnim kolenom. Po odpravljenih težavah je Nadal v drugem nizu hitro prevzel kontrolo nad igro in Murrayu prepustil tri igre in se uvrstil v finale.

 

Preberite še...

Ekspresno slovo Federerja

V drugem polfinalu je Kiefer potreboval vse svoje izkušnje in tri ure, da je premagal Francoza Gillesa Simona z 6:7, 6:3 in 7:6. Simon je v drugem kolu domov poslal Rogerja Federerja . Kiefer je v Torontu pokazal odlične igre saj je do finala izločil Davidenka, Blake, Južnija in nazadnje še Simona, ki je pred tem dobil turnir v Indianapolisu. "Bila je zelo napeta tekma, saj ni lahko igrati proti Simonu. Imava zelo podoben slog igre," je povedla Kiefer po uvrstitvi v svoj prvi finale serije masters. In še dodal: "Simon je v naletu, dobil je turnir v Indianapolisu in tudi tu prikazal dobre igre. Moral sem se boriti za vsako točko."

V finalu Los Angelesa bosta zaigrali Flavia Pennetta (na sliki) in Dinara Safina. © Reuters

 

 

Los Angeles (WTA), polfinale

F. Pennetta (ITA) : B. Mattek (ZDA) 3:6, 6:2, 7:5
D. Safina (RUS, 4) : J. Janković (SRB, 1) 7:6, 6:1

Na ženskem turnirju v Los Angelesu pa sta se v finale uvrstili Italijanka Flavia Pennetta in Rusinja Dinara Safina . Pennetta je imela velike težave z žulji na levem stopalu, ki pa jo niso ustavili. V hudi vročini je za finale premagala Američanko Bethanie Mattek z 3:6, 6:2 in 7:5. "Nisem odigrala dobro vendar je zelo pomembno, da dobim tudi take dvoboje v katerih ne odigram najbolje," je po dvoboju povedala Italijanka. V drugem polfinalu je Dinara Safina premagal Srbkinjo Jeleno Janković z 7:6 in 6:1 ter ji s tem preprečila, da bi v ponedeljek prevzela vodstvo na teniški lestvici WTA . "Na srečo imam še veliko časa, po porazu ni konec sveta," je povedala Jankovićeva, ki jo je mučila manjša poškodba. Mlada Srbkinja bi postala prva igralka sveta če bi osvojila turnir v Los Angelesu. Safina je potem, ko je prvi niz dobila v podaljšani igri v drugem nizu z lahkoto premagal Jankovićevo in ji prepustila samo igro. Safina pa je zelo pohvalila delo z novima trenerjema: "Zaupam jima ter ju poslušam. Vsakič, ko stopim na igrišče vem, da bom odigrala dobro."
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.