Šport
7 ogledov

Pennetta in Safina za naslov v LA

Rafael Nadal utegne v kratkem na teniškem prestolu zamenjati Rogerja Federerja. Žurnal24 main
Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Torontu premagal Andya Murraya. V finalu se bo pomeril z Nicolasom Kiferjem. V finalu Los Angelesu se bosta pomerili Flavia Pennetta in Dinara Safina.
 

Toronto (ATP), polfinale

R. Nadal (ŠPA, 2) : A. Murray (VB, 8) 7:6, 6:3
N. Kiefer (NEM)
: G. Simon (FRA) 6:7, 6:3, 7:6

Rafael Nadal je v polfinalu mastersa v Torontu premagal Britanca Andya Murraya z 7:6 in 6:3 in se uvrstil v finale kjer ga čaka izkušeni Nemec Nicolas Kiefer . Nadal, ki je po epskem finalu Wimbeldona prvič stopil na igrišče prav v Torontu je po dvoboju povedal: "Moja edina želja je, da finale odigram dobro in ga poskušam osvojiti. Ne razmišljam o prvem mestu na lestvici, ne razmišljam o olimijskih igrah niti ne razmišljam o zadnjem turnirju za grand slam, razmišljam samo o Torontu, ki je prvi večji turnir na trdi podlagi. " Nadal je prvi niz dobil v podaljšani igri. Nato pa je Murray imel nekaj težav s svojim desnim kolenom. Po odpravljenih težavah je Nadal v drugem nizu hitro prevzel kontrolo nad igro in Murrayu prepustil tri igre in se uvrstil v finale.

 

Preberite še...

Ekspresno slovo Federerja

V drugem polfinalu je Kiefer potreboval vse svoje izkušnje in tri ure, da je premagal Francoza Gillesa Simona z 6:7, 6:3 in 7:6. Simon je v drugem kolu domov poslal Rogerja Federerja . Kiefer je v Torontu pokazal odlične igre saj je do finala izločil Davidenka, Blake, Južnija in nazadnje še Simona, ki je pred tem dobil turnir v Indianapolisu. "Bila je zelo napeta tekma, saj ni lahko igrati proti Simonu. Imava zelo podoben slog igre," je povedla Kiefer po uvrstitvi v svoj prvi finale serije masters. In še dodal: "Simon je v naletu, dobil je turnir v Indianapolisu in tudi tu prikazal dobre igre. Moral sem se boriti za vsako točko."

V finalu Los Angelesa bosta zaigrali Flavia Pennetta (na sliki) in Dinara Safina. © Reuters

 

 

Los Angeles (WTA), polfinale

F. Pennetta (ITA) : B. Mattek (ZDA) 3:6, 6:2, 7:5
D. Safina (RUS, 4) : J. Janković (SRB, 1) 7:6, 6:1

Na ženskem turnirju v Los Angelesu pa sta se v finale uvrstili Italijanka Flavia Pennetta in Rusinja Dinara Safina . Pennetta je imela velike težave z žulji na levem stopalu, ki pa jo niso ustavili. V hudi vročini je za finale premagala Američanko Bethanie Mattek z 3:6, 6:2 in 7:5. "Nisem odigrala dobro vendar je zelo pomembno, da dobim tudi take dvoboje v katerih ne odigram najbolje," je po dvoboju povedala Italijanka. V drugem polfinalu je Dinara Safina premagal Srbkinjo Jeleno Janković z 7:6 in 6:1 ter ji s tem preprečila, da bi v ponedeljek prevzela vodstvo na teniški lestvici WTA . "Na srečo imam še veliko časa, po porazu ni konec sveta," je povedala Jankovićeva, ki jo je mučila manjša poškodba. Mlada Srbkinja bi postala prva igralka sveta če bi osvojila turnir v Los Angelesu. Safina je potem, ko je prvi niz dobila v podaljšani igri v drugem nizu z lahkoto premagal Jankovićevo in ji prepustila samo igro. Safina pa je zelo pohvalila delo z novima trenerjema: "Zaupam jima ter ju poslušam. Vsakič, ko stopim na igrišče vem, da bom odigrala dobro."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.