Perez in Petrov okej, vse boljši Kubica

Foto: EPA sergio perez nesreča monako
Ponesrečenca z VN Monaka, Sergio Perez (Sauber) in Vitalij Petrov (Renault), sta prepričana, da bosta na naslednji dirki naslednji konec tedna v kanadskem Montrealu že v svojem kokpitu v lovu na točke.
Oglej si celoten članek

Gerard Lopez, prvi mož Renaulta, je pred dnevi dejal, da Robert Kubica letos gotovo ne bo nastopil na dirki, morda le na kakšnem treningu. Daniele Morelli, agent poljskega dirkača, se ne strinja: "Zdravniki, ne le njegovi osebni, še niso odpisali Roberta za to sezono. Mislim, da Lopezova izjava ni na mestu." Kubica dobro okreva, zatrjuje Morelli.

Sergio Perez (Sauber) in Vitalij Petrov (Renault) sta odločena, da bosta naslednjo nedeljo na VN Kanade v Montrealu že v svojem kokpitu. Mehičan je v nesreči na kvalifikacijah v Monte Carlu doživel pretres možganov in izpustil VN Monaka, po ponedeljkovem odpustu iz bolnišnice pa zatrdil, da se že počuti dobro. "Malo še čutim bolečine v nogi in vratu, a to me nič ne skrbi," je dejal mladi talent, ki je tudi član Ferrarijeve dirkaške akademije. "Hvala Bogu, da z mano ni bilo kaj hujšega. Komaj čakam, da se vrnem v dirkalnik." Pravi, da se trenutkov po trčenju ne spominja. "Skoraj prepričan sem, da bom dirkal v Montrealu."

Enako zatrjuje ruski dirkač Renaulta, ki je trčil na sami dirki v Monte Carlu, a jo je odnesel z le nekaj odrgninami na nogah. "Dobro sem. Malo me bolijo noge, a do Kanade bom že nared." Pravi, da je bila panika po nesreči odveč, da le ni mogel sam zlesti iz kokpita, ker so bile njegove noge ukleščene, niso pa bile polomljene. Renault vsekakor potrebuje zdravega Petrova, saj imajo že zdaj več kot preveč kadrovskih težav: Robert Kubica se je resno poškodoval že pred sezono, njegova zamenjava Nick Heidfeld pa za zdaj ne opravičuje priložnosti, ki mu jo je dala ekipa, na kar so ga po monaški dirki tudi opozorili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.