Šport > Moto športi
21 ogledov

Perez in Petrov okej, vse boljši Kubica

sergio perez nesreča monako EPA
Ponesrečenca z VN Monaka, Sergio Perez (Sauber) in Vitalij Petrov (Renault), sta prepričana, da bosta na naslednji dirki naslednji konec tedna v kanadskem Montrealu že v svojem kokpitu v lovu na točke.

Gerard Lopez, prvi mož Renaulta, je pred dnevi dejal, da Robert Kubica letos gotovo ne bo nastopil na dirki, morda le na kakšnem treningu. Daniele Morelli, agent poljskega dirkača, se ne strinja: "Zdravniki, ne le njegovi osebni, še niso odpisali Roberta za to sezono. Mislim, da Lopezova izjava ni na mestu." Kubica dobro okreva, zatrjuje Morelli.

Sergio Perez (Sauber) in Vitalij Petrov (Renault) sta odločena, da bosta naslednjo nedeljo na VN Kanade v Montrealu že v svojem kokpitu. Mehičan je v nesreči na kvalifikacijah v Monte Carlu doživel pretres možganov in izpustil VN Monaka, po ponedeljkovem odpustu iz bolnišnice pa zatrdil, da se že počuti dobro. "Malo še čutim bolečine v nogi in vratu, a to me nič ne skrbi," je dejal mladi talent, ki je tudi član Ferrarijeve dirkaške akademije. "Hvala Bogu, da z mano ni bilo kaj hujšega. Komaj čakam, da se vrnem v dirkalnik." Pravi, da se trenutkov po trčenju ne spominja. "Skoraj prepričan sem, da bom dirkal v Montrealu."

Enako zatrjuje ruski dirkač Renaulta, ki je trčil na sami dirki v Monte Carlu, a jo je odnesel z le nekaj odrgninami na nogah. "Dobro sem. Malo me bolijo noge, a do Kanade bom že nared." Pravi, da je bila panika po nesreči odveč, da le ni mogel sam zlesti iz kokpita, ker so bile njegove noge ukleščene, niso pa bile polomljene. Renault vsekakor potrebuje zdravega Petrova, saj imajo že zdaj več kot preveč kadrovskih težav: Robert Kubica se je resno poškodoval že pred sezono, njegova zamenjava Nick Heidfeld pa za zdaj ne opravičuje priložnosti, ki mu jo je dala ekipa, na kar so ga po monaški dirki tudi opozorili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.