Perez v zid, Verstappen najhitrejši

Foto: EPA
Foto: EPA
Mladi nizozemski dirkač Max Verstappen je bil korak pred tekmeci na prvih dveh treningih v Bakuju.
Oglej si celoten članek

Nizozemski dirkač v formuli 1 Max Verstappen (Red Bull) je bil najhitrejši na današnjem drugem prostem treningu pred nedeljsko VN Evrope v azerbajdžanskem Bakuju. Drugo mesto je zasedel Finec Valtteri Bottas (Mercedes), tretje pa Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull).

Nemec Sebastian Vettel (Ferrari), po letošnjih sedmih preizkušnjah vodilni v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva, je zasedel peto mesto, drugouvrščeni Britanec Lewis Hamilton (Mercedes) pa deseto mesto. Točkovna razlika med Vettlom in Hamiltonom znaša 12 točk.

Ekipa Red Bulla je prevladovala že na prvem prostem treningu, ki ga je sicer zaznamovala nesreča Sergia Pereza (Force India), ki je izgubil oblast nad svojim bolidom, trčil v zid ter uničil svoj dirkalnik. Trening so prekinili, dokler niso očistili razbitin in s proge odstranili uničeni dirkalnik. Perez jo je odnesel brez prask, na trenigu pa je zabeležil četrti čas.

Prvi je bil s 50 stotinkami prednosti pred moštvenim kolegom Riiciardom Verstappen, tretji čas je zabeležil Vettel, petega pa Hamilton.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.