Perez z nesrečo, Leclerc s težavami

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Verstappen s prvega startnega mesta v Kanadi.
Oglej si celoten članek

Nizozemec Max Verstappen bo nedeljsko dirko formule 1 v Montrealu za VN Kanade začel s prvega startnega mesta. Branilec naslova svetovnega prvaka in vodilni v letošnjem točkovanju je v finalnem krogu na dirkališču Gilles Villeneuve po hudem kvalifikacijskem boju prišel do najboljšega položaja.

Štiriindvajsetletnemu Verstappnu iz moštva Reb Bull bo družbo v prvi startni vrsti delal španski veteran 40-letni Fernando Alonso, ki se je z dirkalnikom Alpine presenetljivo zavihtel na drugo mesto. Tretji v kvalifikacijah je bil Španec Carlos Sainz (Ferrari) in četrti rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Nesrečo je tokrat na spolzkem asfaltu doživel Mehičan Sergio Perez, drugi v skupnem seštevku za SP, ki je kot 13. nato tudi predčasno odstopil. Tretji v točkovanju je Monačan Charles Leclerc (Ferrrari), ki pa je bil prisiljen menjati številne dele motorja, zato bo nedeljsko dirko, ki se bo začela ob 20. uri, zaradi kazni začel z zadnjega mesta. Po 15. mestu je Leclerc predčasno končal kvalifikacije.

V točkovanju za SP ima Verstappen 150 točk, Perez 129 in Leclerc 116.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.