Šport > Moto športi
575 ogledov

Perez z nesrečo, Leclerc s težavami

Sergio Perez Profimedia
Verstappen s prvega startnega mesta v Kanadi.

Nizozemec Max Verstappen bo nedeljsko dirko formule 1 v Montrealu za VN Kanade začel s prvega startnega mesta. Branilec naslova svetovnega prvaka in vodilni v letošnjem točkovanju je v finalnem krogu na dirkališču Gilles Villeneuve po hudem kvalifikacijskem boju prišel do najboljšega položaja.

Štiriindvajsetletnemu Verstappnu iz moštva Reb Bull bo družbo v prvi startni vrsti delal španski veteran 40-letni Fernando Alonso, ki se je z dirkalnikom Alpine presenetljivo zavihtel na drugo mesto. Tretji v kvalifikacijah je bil Španec Carlos Sainz (Ferrari) in četrti rekorder po številu naslovov svetovnega prvaka Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

Nesrečo je tokrat na spolzkem asfaltu doživel Mehičan Sergio Perez, drugi v skupnem seštevku za SP, ki je kot 13. nato tudi predčasno odstopil. Tretji v točkovanju je Monačan Charles Leclerc (Ferrrari), ki pa je bil prisiljen menjati številne dele motorja, zato bo nedeljsko dirko, ki se bo začela ob 20. uri, zaradi kazni začel z zadnjega mesta. Po 15. mestu je Leclerc predčasno končal kvalifikacije.

V točkovanju za SP ima Verstappen 150 točk, Perez 129 in Leclerc 116.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice