Šport > Moto športi
12671 ogledov

Rosberg nima več vstopa v paddock formule 1

Šport: Rosberg nima več vstopa v paddock formule 1 Epa
Nekdanji svetovni prvak Nico Rosberg vsaj do konca aktualne sezone ne bo imel dostopa do paddocka formule 1.

Vodstvo formule 1 je Nicu Rosbergu, nekdanjemu svetovnemu prvaku (2016), prepovedalo vstop v paddock, ker ni cepljen proti covidu-19.

Nekdanji vrhunski dirkač, ki od upokojitve leta 2016 dela kot strokovni komentator televizijske hiše Sky Sports, je na nedavni dirki v Monaku svoje službene obveznosti opravljal nedaleč stran od vhoda v ograjen in javnosti nedostopen predel, kjer se med tekmovalnim koncem tedna zbira dirkaška elita.

nico rosberg | Avtor: Epa Epa

Po trenutno veljavnih pravilih mora biti celotno F1 osebje, vključno z dirkači, mehaniki, člani ekip in predstavniki medijev, cepljeno proti koronavirusu, sicer nimajo vstopa v paddock ali drugo ključno infrastrukturo posameznih dirkališč širom sveta.

"Nico je okreval po okužbi s koronavirusom in ima veljavno potrdilo. Redno je podvržen testiranju za protitelesa in po priporočilu zdravnika v tem trenutku ne potrebuje cepljenja. Poleg tega vseskozi upošteva vse higienske in druge varnostne ukrepe," je sporočil tiskovni predstavnik nekdanjega dirkača Mercedesa.

Nico Rosberg je v karieri nastopil na 206 dirkah formule 1 ter zbral 23 zmag, 30 najboljših startnih položajev in 57 uvrstitev na stopničke. Leta 2016 je v tesnem boju za naslov prvaka premagal tedanjega moštvenega kolega Lewisa Hamiltona, nato pa pet dni kasneje nepričakovano oznanil svojo upokojitev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice