Šport > Moto športi
319 ogledov

Verstappen si pred dirko nekoliko otežil delo

Šport: Verstappen si pred dirko nekoliko otežil delo - Charles LeClerc Profimedia
Leclerc s prvega mesta v Bakuju, od Maxa boljši tudi moštveni kolega.

Dirkači formule 1 ta konec tedna nastopajo v azerbajdžanskem Bakuju. Na današnjih kvalifikacijah si je prvo startno mesto na ulični preizkušnji privozil Monačan Charles Leclerc (Ferrari), drugi je bil Mehičan Sergio Perez (Red Bull).

Tudi iz druge vrste bosta začela dirkača letos najboljših ekip, tretji čas je danes dosegel vodilni v seštevku sezone Nizozemec Max Verstapopen (Red Bull). Za svetovnim prvakom pa je bil četrti še drugi Ferrarijev dirkač Španec Carlos Sainz.

Kočljiva situacija Šport Perez se je opravičil ženi: "To nisem bil pravi jaz"

Na petem mestu je končal boljši Mercedesov dirkač Britanec George Russel, šesti pa je bil Francoz Piere Gasly (Alpha Tauri), ki je na sedmo mesto potisnil nekdanjega svetovnega prvaka Britanca Lewisa Hamiltona (Mercedes).

Pred nedeljsko dirko, start bo ob 13. uri po slovenskem času, ima po sedmih dirkah v SP Verstappen na prvem mestu 125 točk, Leclerc jih ima 116, tretji je Perez s 110.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.