Šport > Moto športi
12874 ogledov

Pri Haasu vre, Schumacher v nemilosti šefa ekipe

Šport: Pri Haasu vre, Schumacher v nemilosti šefa ekipe. Mick Schuacher Epa
Šefu ameriške ekipe Haas F1 Team Güntherju Steinerju zmanjkuje potrpljenja do Micka Schumacherja.

Mick Schumacher je z novo veliko napako na sloviti dirki za VN Monaka ogrozil svojo prihodnost v ameriškem moštvu.

Mladi nemški dirkač, sin legendarnega Michaela Schumacherja, je v 27. krogu dirke v kneževini zakrivil nesrečo, s katero je ekipi znova pridelal astronomske stroške popravil.

To je bila že njegova druga huda nesreča v sezoni, potem ko je po grozljivem trčenju v kvalifikacijah na uličnem dirkališču v Džedi moral celo na pregled v bolnišnico.

Mick Schumacher VN Monaka Šport Dirka prekinjena zaradi nesreče Schumacherja, prvi štirje znotraj treh sekund

Schumacher je na nedeljski dirki po monaških ulicah, kjer se je zmage veselil Sergio Pérez (Red Bull), izgubil oblast nad jeklenim konjičkom v bližini bazenske šikane in silovito trčil zaščitno ogrado, pri čemer je njegov dirkalnik prepolovilo na dva dela. Kljub veliki materialni škodi jo je 23-letni Nemec odnesel brez hujših posledic.

Za piko na i klavrnemu koncu tedna za Haas je točkovno ničlo po okvari motorja vpisal tudi Schumijev moštveni kolega Kevin Maggnusen. Haas je tako še tretji zaporedni konec tedna ostal brez točk v prvenstvu F1.

Steiner: "Nismo ravno zadovoljni"

Običajno nasmejani Steiner je bil ob razpletu nedeljske dirke izrazito slabe volje, v svojem kratkem odzivu pa je namignil, da se bodo v moštvu morali pogovoriti glede prihodnosti mladega Schumacherja.

"Vsi smo videli, kaj se je zgodilo z Mickom," je bil do napake 23-letnika kritičen Steiner. "Nismo ravno zadovoljni, da je spet prišlo do tako hude nesreče. Ugotoviti moramo, kako bomo nadaljevali," je bil razočaran šef Haasa.

Gunther Steiner | Avtor: Epa Epa

Schumacher je nesrečo opisal kot "nadležen pripetljaj" in poudaril, da je bilo vse skupaj zelo nenavadno. "Občutek je bil res čuden. S posnetka se zdi, da sem bil morda deset centimetrov predaleč. Morda sem zapeljal na moker predel. Nekaj se je zgodilo s prednjim kolesom, kar se je preneslo na zadnjega. Nato me je zavrtelo. Poskušal sem se poravnati, zato me je odneslo v levo. Velika smola in zelo nadležno."

Bernie Ecclestone Šok Šport V Braziliji aretirali 91-letnega Ecclestona

"Bili smo dokaj hitri, moral bi zgolj obdržati dirkalnik na stezi, kar mi na žalost ni uspelo. Občutek sem imel, da bi lahko napadel. Preprosto sem se znašel predaleč zunaj, kar je bilo dovolj, da sem izgubil oprijem. Žal je prišlo do tega," se je s pepelom posul Nemec.

Mick Schumacher v skoraj poldrugi sezoni v formuli 1 še nima točke na dirkah za veliko nagrado.

Mick Schumacher | Avtor: Profimedia Profimedia
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.