Šport > Moto športi
854 ogledov

V nedeljo so se mu izpolnile sanje, sledila je še smetana na torti

Sergio Perez Profimedia
Sergio Perez je podaljšal z Red Bullom.

Dirkač formule 1 Sergio Perez je podaljšal pogodbo s svojo ekipo Red Bull, je sporočila avstrijska ekipa. Po novem bo Mehičan član moštva s krili do konca sezone 2024.

Podaljšanje pogodbe so sklenili le nekaj dni po uspehu mehiškega dirkača na klasični preizkušnji v Monaku, kjer je v zahtevnih razmerah na mokri stezi dobil dirko, ki si jo zaznamovale tudi številne prekinitve.

Sergio Perez | Avtor: Profimedia Profimedia

Trenutno tretji dirkač sezone se je moštvu Red Bull pridružil leta 2020. V tej sezoni je zbral že 110 točk, tako da je na tretjem mestu za moštvenim sotekmovalcem, svetovnim prvakom Maxom Verstappnom in Monačanom Charlesom Leclercom (Ferrari).

"Za menoj je fantastičen konec tedna. Zmaga v Monaku pomeni izpolnitev sanj vsakega dirkača, zdaj pa smo še podaljšali pogodbo. Izjemno vesel sem, ponosen sem, da sem član te ekipe, v kateri se res počutim kot doma," je ob podaljšanju pogodbe dejal 32-letni dirkač. Preden je prišel v Red Bull, je nastopal za Sauber, McLaren in Force Indio.

Mick Schumacher VN Monaka Šport Dirka prekinjena zaradi nesreče Schumacherja, prvi štirje znotraj treh sekund
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.