Perko po padcu s helikopterjem v bolnišnico

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pred petkovo tekmo je bil v Val Gardeni na sporedu uradni treninig, na njem pa ni nastopil Rok Perko, ki se je že prej poškodoval na ogrevanju.
Oglej si celoten članek

Slovenski smučar Rok Perko je prav v Val Gardeni dosegel največji uspeh v karieri z drugim mestom na smukaški tekmi svetovnega pokala, a tokrat mu jo je proga Saslong precej zagodla. Na ogrevanju pred treningom je priletel v zaščitno mrežo in se huje poškodoval. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico.

"Perko ima zlomljeno mečnico na levi nogi v srednji tretjini, počen stranski izrastek nadlahtnice na levi roki ter rano na komolcu, ki jo je bilo potrebno kirurško oskrbeti. Perko se počuti dobro. Pričakujemo, da se bo v naslednjih dneh vrnil v domovino in nadaljeval terapije," so v izjavi za javnost zapisali s Smučarske zveze Slovenije.

Perko je v svoji karieri že doživel nekaj grdih padcev, zaradi enega izmed njih je moral izpustiti tudi nastop na olimpijskih igrah v Sočiju.

Najhitrejši je bil sicer znova Aksel Lund Svindal, ki je v tej sezoni dobil že dve smukaški preizkušnji. Za Norvažanom sta se zvrstila Američana Steven Nyman (+ 0,23) in Travis Ganong (0,42). Od četverice slovenskih smučarjev je bil najbližje vodilnim Boštjan Kline, ki je z zaostankom 2,02 sekunde postavil 25. čas, Martin Čater je bil 51. (3,34), Klemen Kosi 53. (3,56), Andrej Šporn pa 59. (3,99).

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.