Šport
42 ogledov

Perko po padcu s helikopterjem v bolnišnico

rok perko wengen Reuters
Pred petkovo tekmo je bil v Val Gardeni na sporedu uradni treninig, na njem pa ni nastopil Rok Perko, ki se je že prej poškodoval na ogrevanju.

Slovenski smučar Rok Perko je prav v Val Gardeni dosegel največji uspeh v karieri z drugim mestom na smukaški tekmi svetovnega pokala, a tokrat mu jo je proga Saslong precej zagodla. Na ogrevanju pred treningom je priletel v zaščitno mrežo in se huje poškodoval. S helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico.

"Perko ima zlomljeno mečnico na levi nogi v srednji tretjini, počen stranski izrastek nadlahtnice na levi roki ter rano na komolcu, ki jo je bilo potrebno kirurško oskrbeti. Perko se počuti dobro. Pričakujemo, da se bo v naslednjih dneh vrnil v domovino in nadaljeval terapije," so v izjavi za javnost zapisali s Smučarske zveze Slovenije.

Perko je v svoji karieri že doživel nekaj grdih padcev, zaradi enega izmed njih je moral izpustiti tudi nastop na olimpijskih igrah v Sočiju.

Najhitrejši je bil sicer znova Aksel Lund Svindal, ki je v tej sezoni dobil že dve smukaški preizkušnji. Za Norvažanom sta se zvrstila Američana Steven Nyman (+ 0,23) in Travis Ganong (0,42). Od četverice slovenskih smučarjev je bil najbližje vodilnim Boštjan Kline, ki je z zaostankom 2,02 sekunde postavil 25. čas, Martin Čater je bil 51. (3,34), Klemen Kosi 53. (3,56), Andrej Šporn pa 59. (3,99).

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.