Šport
21 ogledov

Smučarji so dvignili glave za 15 stopinj

Andrea Massi Saša Despot
Andrea Massi je z moškim delom slovenske smučarske priprave opravil štiritedenske bazične kondicijske priprave na Goriškem. Ob pomanjkanju finančnih sredstev jim je pri tem priskočil na pomoč novogoriški Hit, ki je gostil športnike, saj je Goriška po Massijevih besedah idealna za tovrstne športne priprave.

Andrea Massi je na današnji novinarski konferenci povedal, da so imeli na voljo številne terene in športne objekte, uporabljali so vse od novogoriškega stadiona in Hit šport centra do morske obale v Gradežu in okoliških vrhov.

Priprave so bazirale predvsem na teku in ostalih atletskih disciplinah. Smučar Rok Perko je povedal, da je bilo na začetku težko, vendar je napredek že viden: "Massi je perfekcionist, za njega dobro ni bilo dovolj dobro, vendar pa smo poskušali iz njegovega dela vpijati njegove izkušnje in razmišljanja." S smučarji je občasno trenirala tudi Tina Maze ali jim demonstrirala določene vaje, kar je bila po Perkovih besedah dobra izkušnja. Tudi najmlajši v slovenski smučarski ekipi Štefan Hadalin se je v teh štirih tednih marsikaj navadil in mu bo to po njegovem mnenju le koristilo v karieri.

Massi je pohvalil zavzeto delo smučarjev, predvsem pa njihov pristop h treningom. Stopnja koncentracije je bila na začetku priprav majhna, zaostanek pa velik. "Prisotne je bilo veliko športne depresije, ki se ustvarja v slabih okoljih. Začeti smo morali praktično z ničle, vendar nam je uspelo, da so glave smučarjev po teh štirih tednih dvignjene za 15 stopinj," je še dejal Massi. V delo s smučarji je Massi začel uvajati dva nova kondicijska trenerja, ki sta začela počasi prevzemati delo in vodenje ekipe.

Massi je napovedal, da bo s smučarji odšel tudi na priprave na snegu, saj je opazil pomanjkljivosti tudi pri tehničnem znanju. "Kar se da narediti za te fante, bom naredil," je še dejal Massi ter se ob tem zahvalil tudi novogoriški družbi za podporo v njegovem prizadevanju. Napovedal je, da bo poskušal izrabiti tudi zveze za priprave smučarjev na snegu, vendar bo za to potreben denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.