Peruju tolažilno tretje mesto

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Peruja so na letošnjem južnoameriškem prvenstvu, Copa America, osvojili končno tretje mesto.
Oglej si celoten članek

V malem finalu v Concepcionu je Peru z 2:0 (0:0) premagal Paragvaj. Perujce je v vodstvo v 48. minuti popeljal Andre Carrillo, Paulo Guerrero pa je dokončal delo z zadetkom v 89. minuti za končno zmago.

Guerrero je vpisal še četrti zadetek na prvenstvu, 25. za reprezentanco, s čimer se je približal perujski legendi Teofilu Cubillasu, s 26 goli najboljšemu strelcu Peruja.

Peru, ki ga je v polfinalu z 2:1 ugnal Čile, je Copo Americo končal na tretjem mestu tudi leta 2011. Guerrero se je s štirimi zadetki na vrhu najboljših strelcev letošnjega prvenstva izenačil s Čilencem Eduardom Vargasom.

V sobotnem velikem finalu se bosta za lovoriko pomerili ekipi Argentine in gostiteljev Čila. Argentina je v polfinalu s 6:1 povsem ponižala Paragvaj, ki se očitno po tem porazu ni opomogel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.