Peta zaporedna zmaga Washingtona

Foto: Žurnal24 Nemec Jochen Hecht je za osmo zmago Washingtona dosegel dva zadetka in prispeval
V profesionalni hokejski ligi NHL so bila v ponedeljek zvečer odigrana štiri srečanja. Zmaga Washingtona v Buffalu s 3:1 je njihova peta zaporedna. Edino domačo zmago je dosegel Edmonton.
Oglej si celoten članek
 

Liga NHL

NY Islanders : Dallas 2:3
Philadelphia : Boston 3:6
Washington : Buffalo 1:3
Edmonton : Columbus 3:1

V tekmi večera je Buffalo na gostovanju pri Washingtonu svojo peto zaporedno zmago, sicer šele osmo v sezoni, dosegel z izidom 3:1. Zvezda večera je bil z dvema zadetkoma in podajo Nemec Jochen Hecht. Poteka srečanja z zadetkom v prvi minuti drugega dela igre ni uspel obrniti niti prvi zvezdnik Buffala Alex Ovechkin. Odločilni tretji gol za Washington je v dvanajsti minuti druge tretjine dosegel Jason Pominville. Po slabem začetku sezone moštvo iz ameriške prestolnice igra vse bolje. Na gol nasprotnika so streljali 28-krat, njihov vratar Brent Johnson pa je vse zanesljivejši. Na prvih dveh letošnjih obračunih Washingtona in Buffala so slednji s kar desetimi zadetki zmagali obakrat. "Pred to serijo zmag smo imeli dve, tri tekme, kjer bi si zaslužili zmagati. Za zmago smo naredili vse, nasprotnike smo nadigrali, a se ni izšlo. A odtlej so se igralci sprostili in igrajo še bolje," je po srečanju stanje v moštvu Washingtona pojasnil glavni trener Lindy Ruff.

V ponedeljek zvečer so bila v ligi NHL odigrana še tri srečanja. Šele po podaljšku je bilo odločeno srečanje v New Yorku, kjer so Islanderse s 3:2 premagali gostje iz Dallasa. V prvi minuti podaljška je za zmago Dallasa nad Islandersi zadel Mike Modano. V Philadelphiji je Boston nadigral gostitelje s 6:3. Najzaslužnejša za trinajsto zmago na 22 tekmah sezone sta Glen Murray z dvema zadetkom in Marc Savard z golom in tremi podajami. Edino domačo zmago večera je dosegel Edmonton; s 3:1 so premagali Columbus.

Mike Modano je v podaljšku zadel za zmago Dallasa. © AFP

 
Anže Kopitar naslednje srečanje s svojimi Los Angeles Kingsi igra v četrtek zvečer, ko gostuje v San Joseju.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.