Šport
4 ogledov

Peta zaporedna zmaga Washingtona

Nemec Jochen Hecht je za osmo zmago Washingtona dosegel dva zadetka in prispeval Žurnal24 main
V profesionalni hokejski ligi NHL so bila v ponedeljek zvečer odigrana štiri srečanja. Zmaga Washingtona v Buffalu s 3:1 je njihova peta zaporedna. Edino domačo zmago je dosegel Edmonton.
 

Liga NHL

NY Islanders : Dallas 2:3
Philadelphia : Boston 3:6
Washington : Buffalo 1:3
Edmonton : Columbus 3:1

V tekmi večera je Buffalo na gostovanju pri Washingtonu svojo peto zaporedno zmago, sicer šele osmo v sezoni, dosegel z izidom 3:1. Zvezda večera je bil z dvema zadetkoma in podajo Nemec Jochen Hecht. Poteka srečanja z zadetkom v prvi minuti drugega dela igre ni uspel obrniti niti prvi zvezdnik Buffala Alex Ovechkin. Odločilni tretji gol za Washington je v dvanajsti minuti druge tretjine dosegel Jason Pominville. Po slabem začetku sezone moštvo iz ameriške prestolnice igra vse bolje. Na gol nasprotnika so streljali 28-krat, njihov vratar Brent Johnson pa je vse zanesljivejši. Na prvih dveh letošnjih obračunih Washingtona in Buffala so slednji s kar desetimi zadetki zmagali obakrat. "Pred to serijo zmag smo imeli dve, tri tekme, kjer bi si zaslužili zmagati. Za zmago smo naredili vse, nasprotnike smo nadigrali, a se ni izšlo. A odtlej so se igralci sprostili in igrajo še bolje," je po srečanju stanje v moštvu Washingtona pojasnil glavni trener Lindy Ruff.

V ponedeljek zvečer so bila v ligi NHL odigrana še tri srečanja. Šele po podaljšku je bilo odločeno srečanje v New Yorku, kjer so Islanderse s 3:2 premagali gostje iz Dallasa. V prvi minuti podaljška je za zmago Dallasa nad Islandersi zadel Mike Modano. V Philadelphiji je Boston nadigral gostitelje s 6:3. Najzaslužnejša za trinajsto zmago na 22 tekmah sezone sta Glen Murray z dvema zadetkom in Marc Savard z golom in tremi podajami. Edino domačo zmago večera je dosegel Edmonton; s 3:1 so premagali Columbus.

ModanoDallas_main_AFP

Mike Modano je v podaljšku zadel za zmago Dallasa. © AFP

 
Anže Kopitar naslednje srečanje s svojimi Los Angeles Kingsi igra v četrtek zvečer, ko gostuje v San Joseju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.