Petarda Porta in Villareala! 19 golov.

Foto: Žurnal24 Jorge Fucile in Dmitrij Kombarov Foto: Žurnal24 Fernando in Ibson Foto: Žurnal24 Rolando in Jevgenij Makejev Foto: Žurnal24 Hulk in Welliton Foto: Žurnal24 Falcao Foto: Žurnal24 Pablo Aimar in Atiba Hutchinson Foto: Žurnal24 Salvio, Fabio Coentrao in Nicolas Gaitan Foto: Žurnal24 Artem Milevskij in Custodio Foto: Žurnal24 Andrej Ševčenko Foto: Žurnal24 Goran Popov in Alan
Z izkupičkom na prvih tekmah četrtfinala Evropske lige so zelo zadovoljni pri Benfici, Portu in Villarrealu, kot edini gost pa se je porazu v Kijevu izognila Braga. Na štirih tekmah smo bili priča kar 19 golov.
Oglej si celoten članek

Villarreal je praktično že polfinalist, potem ko je doma povozil nizozemski Twente s 5:1. Dva zadetka je zabil Brazilec Nilmar, po enega pa Carlos Marchena, Giuseppe Rossi in Borja Valero. Benfica je v Lizboni s 4:1 ugnala PSV, njen veliki tekmec Porto pa s 5:1 Spartak. Tretji portugalski četrtfinalist Braga je v Kijevu remiziral z domačim Dinamom in ima tako pred povratno tekmo minimalno prednost.

Porto, ki velja za enega glavnih favoritov za končno zmagoslavje, je Spartaku prvi zadetek zabil v 37. minuti, ko je bil uspešen po Evropi zelo zaželeni Kolumbijec Radamel Falcao. Belo-modri so prednost pred povratnim obračunom povečali najprej v 65. minuti, ko je Silvestre Varela zadel z roba kazenskega prostora, nato pa še v 70. minuti, ko je Andreja Dikana ugnal Maicon. Nekaj upanja je Rusom povrnil Kiril Kombarov v 71. minuti, a je Falcao v 84. minuti znova Portu priigral zelo lepo popotnico za povratni obračun.

Benfica je prav tako zanesljivo premagala PSV. Portugalci so bili blizu zadetka v sedmi minuti, ko je Javier Saviola zatresel vratnico, dosegli pa so ga pol ure pozneje, ko je z dobrih desetih metrov po tleh sprožil Pablo Aimar. Prednost so povišali v 45. minuti, po podaji Fabia Coentraa je zadel Eduardo Salvio. Slednji je v 51. minuti s svojim drugim golom na tekmi Benfico (ta je sicer imela še številne priložnosti) že popeljal na prag četrtfinala, a v osemdeseti minuti je žarek upanja pred povratno tekmo posvetil tudi na PSV po golu Zakarie Labyada za 1:3. V sodniškem podaljšku pa je Benfica zadela še enkrat, takrat prek Saviole, in si praktično že rezervirala vstopnico za polfinale.

Kijevski Dinamo je doma proti tretjemu portugalskemu predstavniku v četrtfinalu Bragi igral 1:1. Ukrajinci so povedli z golom Andreja Jarmolenka (zadel je z glavo) v šesti minuti, le sedem minut pozneje pa je Braga izenačila po avtogolu Olega Guseva. Dinamo je hud udarec doživel v 61. minuti, saj je Andrej Ševčenko, ki je v igro vstopil na začetku drugega dela, takrat dobil svoj drugi rumen karton in moral z igrišča. Gosti številčne prednosti niso kaznovali, a se v domovino vračajo z odličnim izhodiščem pred povratno tekmo.

Na edini tekmi večera, kjer ni bilo portugalskega kluba, pa je Villarreal povsem razorožil Twente. Španci so tekmo začeli po svojih željah, v 22. minuti je namreč iz bližine zadel Carlos Marchena, prednost so podvojili v 43. minuti, ko se je med strelce vpisal Borja Valero, za še višje vodstvo pa je tik pred koncem polčasa poskrbel Nilmar. Špancem to še ni zadostovalo. V uvodu drugega polčasa, v 55. minuti, je namreč italijanski reprezentant Giuseppe Rossi praktično že odločil polfinalista. Visoko zmago rumene podmornice je v 80. minuti s svojim drugim zadetkom na tekmi potrdil Nilmar.

Evropska liga, četrtfinale, prve tekme:

Benfica Lizbona : PSV Eindhoven 4:1
Aimar (37), Salvio (45, 51), Saviola (90); Labyad (80)

Porto : Spartak Moskva 5:1
Falcao (37, 84, 90), Varela (65), Maicon (70); Kombarov (71)

Villarreal : Twente Enschede 5:1
Marchena (23), Valero (43), Nilmar (45, 80), Rossi (55); Janko (90)

Dinamo Kijev : Sporting Braga 1:1
Jarmolenko (16); Gusev (14/ag)
RK: Ševčenko (62/Dinamo)

*povpratne tekme bodo naslednji četrtek

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.