Šport > Nogomet
16 ogledov

Petarda Porta in Villareala! 19 golov.

Jorge Fucile in Dmitrij Kombarov
1/10
Žurnal24 main
Z izkupičkom na prvih tekmah četrtfinala Evropske lige so zelo zadovoljni pri Benfici, Portu in Villarrealu, kot edini gost pa se je porazu v Kijevu izognila Braga. Na štirih tekmah smo bili priča kar 19 golov.

Villarreal je praktično že polfinalist, potem ko je doma povozil nizozemski Twente s 5:1. Dva zadetka je zabil Brazilec Nilmar, po enega pa Carlos Marchena, Giuseppe Rossi in Borja Valero. Benfica je v Lizboni s 4:1 ugnala PSV, njen veliki tekmec Porto pa s 5:1 Spartak. Tretji portugalski četrtfinalist Braga je v Kijevu remiziral z domačim Dinamom in ima tako pred povratno tekmo minimalno prednost.

Porto, ki velja za enega glavnih favoritov za končno zmagoslavje, je Spartaku prvi zadetek zabil v 37. minuti, ko je bil uspešen po Evropi zelo zaželeni Kolumbijec Radamel Falcao. Belo-modri so prednost pred povratnim obračunom povečali najprej v 65. minuti, ko je Silvestre Varela zadel z roba kazenskega prostora, nato pa še v 70. minuti, ko je Andreja Dikana ugnal Maicon. Nekaj upanja je Rusom povrnil Kiril Kombarov v 71. minuti, a je Falcao v 84. minuti znova Portu priigral zelo lepo popotnico za povratni obračun.

Benfica je prav tako zanesljivo premagala PSV. Portugalci so bili blizu zadetka v sedmi minuti, ko je Javier Saviola zatresel vratnico, dosegli pa so ga pol ure pozneje, ko je z dobrih desetih metrov po tleh sprožil Pablo Aimar. Prednost so povišali v 45. minuti, po podaji Fabia Coentraa je zadel Eduardo Salvio. Slednji je v 51. minuti s svojim drugim golom na tekmi Benfico (ta je sicer imela še številne priložnosti) že popeljal na prag četrtfinala, a v osemdeseti minuti je žarek upanja pred povratno tekmo posvetil tudi na PSV po golu Zakarie Labyada za 1:3. V sodniškem podaljšku pa je Benfica zadela še enkrat, takrat prek Saviole, in si praktično že rezervirala vstopnico za polfinale.

Kijevski Dinamo je doma proti tretjemu portugalskemu predstavniku v četrtfinalu Bragi igral 1:1. Ukrajinci so povedli z golom Andreja Jarmolenka (zadel je z glavo) v šesti minuti, le sedem minut pozneje pa je Braga izenačila po avtogolu Olega Guseva. Dinamo je hud udarec doživel v 61. minuti, saj je Andrej Ševčenko, ki je v igro vstopil na začetku drugega dela, takrat dobil svoj drugi rumen karton in moral z igrišča. Gosti številčne prednosti niso kaznovali, a se v domovino vračajo z odličnim izhodiščem pred povratno tekmo.

Na edini tekmi večera, kjer ni bilo portugalskega kluba, pa je Villarreal povsem razorožil Twente. Španci so tekmo začeli po svojih željah, v 22. minuti je namreč iz bližine zadel Carlos Marchena, prednost so podvojili v 43. minuti, ko se je med strelce vpisal Borja Valero, za še višje vodstvo pa je tik pred koncem polčasa poskrbel Nilmar. Špancem to še ni zadostovalo. V uvodu drugega polčasa, v 55. minuti, je namreč italijanski reprezentant Giuseppe Rossi praktično že odločil polfinalista. Visoko zmago rumene podmornice je v 80. minuti s svojim drugim zadetkom na tekmi potrdil Nilmar.

Evropska liga, četrtfinale, prve tekme:

Benfica Lizbona : PSV Eindhoven 4:1
Aimar (37), Salvio (45, 51), Saviola (90); Labyad (80)

Porto : Spartak Moskva 5:1
Falcao (37, 84, 90), Varela (65), Maicon (70); Kombarov (71)

Villarreal : Twente Enschede 5:1
Marchena (23), Valero (43), Nilmar (45, 80), Rossi (55); Janko (90)

Dinamo Kijev : Sporting Braga 1:1
Jarmolenko (16); Gusev (14/ag)
RK: Ševčenko (62/Dinamo)

*povpratne tekme bodo naslednji četrtek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.