Petarda Vancouvra za samozavest

Foto: Žurnal24 Vancouver še naprej blesti. (Foto: Reuters) Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0 Foto: Žurnal24 Vancouver Canucks : Minnesota Wild 5:0
Najboljše moštvo hokejske lige NHL Vancouver Canucks je po nepričakovanih porazih proti zadnjeuvrščenemu Edmontonu s 5:0 in hat-trickom Ryana Keslerja ugnalo Minnesoto.
Oglej si celoten članek

Napadalec Vancouvra Ryan Kesler je tako postal drugi v svoji ekipi in peti v ligi, ki je presegel mejo 40 golov, pred tem je pri Vancouvru to uspelo tudi Danielu Sedinu, v seštevku podaj in golov tudi najučinkovitejšemu igralec v ligi.

Šved tokrat gola ni dosegel, je pa prispeval dve podaji, s tem pa na lestvici najučinkovitejših igralcev za pet točk pobegnil sicer najboljšemu strelcu Coreyju Perryju (Anaheim).

"Presegel sem lep mejnik, toda še lepše je, da smo z zmago spet na starih poteh," svojega dosežka ni hotel posebej izpostavljati Kesler, ki mu Minnesota očitno leži, saj je v šestih medsebojnih tekmah dosegel sedem golov. Preostala dva gola za Vancouver je dosegel Mason Raymond, domači vratar Roberto Luongo pa je že na 55. tekmi v karieri ostal nepremagan.

Na gostovanju pri rangerjih v New Yorku se premagati ni pustil tudi vratar Atlante Ondrej Pavelec. Na veliko žalost navijačev in domačih igralcev, saj je bila za newyorško ekipo tekmo izredno pomembna v boju za končnico. Po porazu z 0:3 usode nimajo več v svojih rokah, zaenkrat na vzhodu še zasedajo osmo mesto z dvema točkama prednosti pred Carolino, ki pa ima tekmo manj in se lahko prav z zmago proti Atlanti danes ponoči z njimi izenači.

V lovu na pomembne točke so bili uspešnejši hokejisti Dallasa, ki so s 4:2 ugnali že zdavnaj odpisani Colorado, s svojo prvo zmago v medsebojni tekmah pa so se Anaheimu in Chicagu, ki delita sedmo mesto, približali na vsega dve točki. Že danes se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Ottawa - za seboj ima najslabšo sezono v zadnjih 15 letih - je v tekmi proti Montrealu, ki si je končnico zagotovil v prejšnjem dvoboju, igrala le za prestiž in v podaljšku prišla do dveh točk. Končni izid 3:2 je že v 2. minuti dodatka postavil češki branilec Filip Kuba.

Liga NHL
New York Rangers : Atlanta Trashers 0:3
Ottawa Senators
: Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
Dallas Stars
: Colorado Avalanche 4:2
Vancouver Canucks
: Minnesota Wild 5:0

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.