Šport
26 ogledov

Petarda Vancouvra za samozavest

Vancouver še naprej blesti. (Foto: Reuters)
1/8
Žurnal24 main
Najboljše moštvo hokejske lige NHL Vancouver Canucks je po nepričakovanih porazih proti zadnjeuvrščenemu Edmontonu s 5:0 in hat-trickom Ryana Keslerja ugnalo Minnesoto.

Napadalec Vancouvra Ryan Kesler je tako postal drugi v svoji ekipi in peti v ligi, ki je presegel mejo 40 golov, pred tem je pri Vancouvru to uspelo tudi Danielu Sedinu, v seštevku podaj in golov tudi najučinkovitejšemu igralec v ligi.

Šved tokrat gola ni dosegel, je pa prispeval dve podaji, s tem pa na lestvici najučinkovitejših igralcev za pet točk pobegnil sicer najboljšemu strelcu Coreyju Perryju (Anaheim).

"Presegel sem lep mejnik, toda še lepše je, da smo z zmago spet na starih poteh," svojega dosežka ni hotel posebej izpostavljati Kesler, ki mu Minnesota očitno leži, saj je v šestih medsebojnih tekmah dosegel sedem golov. Preostala dva gola za Vancouver je dosegel Mason Raymond, domači vratar Roberto Luongo pa je že na 55. tekmi v karieri ostal nepremagan.

Na gostovanju pri rangerjih v New Yorku se premagati ni pustil tudi vratar Atlante Ondrej Pavelec. Na veliko žalost navijačev in domačih igralcev, saj je bila za newyorško ekipo tekmo izredno pomembna v boju za končnico. Po porazu z 0:3 usode nimajo več v svojih rokah, zaenkrat na vzhodu še zasedajo osmo mesto z dvema točkama prednosti pred Carolino, ki pa ima tekmo manj in se lahko prav z zmago proti Atlanti danes ponoči z njimi izenači.

V lovu na pomembne točke so bili uspešnejši hokejisti Dallasa, ki so s 4:2 ugnali že zdavnaj odpisani Colorado, s svojo prvo zmago v medsebojni tekmah pa so se Anaheimu in Chicagu, ki delita sedmo mesto, približali na vsega dve točki. Že danes se bosta ekipi pomerili še enkrat.

Ottawa - za seboj ima najslabšo sezono v zadnjih 15 letih - je v tekmi proti Montrealu, ki si je končnico zagotovil v prejšnjem dvoboju, igrala le za prestiž in v podaljšku prišla do dveh točk. Končni izid 3:2 je že v 2. minuti dodatka postavil češki branilec Filip Kuba.

Liga NHL
New York Rangers : Atlanta Trashers 0:3
Ottawa Senators
: Montreal Canadiens 3:2 (podaljšek)
Dallas Stars
: Colorado Avalanche 4:2
Vancouver Canucks
: Minnesota Wild 5:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.