Murrayju uspelo nekaj, kar ni še nikomur

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriški organizator igre je z osebnim strelskim rekordom zasenčil tudi Nikolo Jokića. Nuggets do 16. zmage v sezoni (16-13).
Oglej si celoten članek

Kanadski košarkar Jamal Murray je na tekmi lige NBA v gosteh pri Cleveland Cavaliers dosegel 50 točk, s strelskim rekordom kariere za redni del sezone pa je popeljal Denver Nuggets do zmage s 120:103. Murray je zadel 21 od 25 metov iz igre (84%) in osem od desetih poskusov za tri točke (80%).

To je še drugič v desetih dneh, da so zlata zrna premagala konjenike. Slovenec Vlatko Čančar je za Denver odigral dve minuti, a brez učinka.

Michael Porter je v prvem polčasu k zmagi dodal 22 točk, Nikola Jokić pa je ob svojem 26. rojstnem dnevu zbral 16 točk, 12 skokov in deset podaj.

Konjeniki, za katere je Collin Sexton dosegel 23 točk, so izgubili še deveto tekmo zaporedoma.

Jamal Murray je postal prvi košarkar v zgodovini, ki je dosegel 50 točk brez izvedenega prostega meta. Obenem je postal šele drugi igralec po Wiltu Chamberlainu, ki je dosegel 50 točk ob vsaj 80-odstotnem metu iz igre.

Na Floridi je Nikola Vučević prišel do tretjega trojnega dvojčka kariere (30 točk, 16 skokov, deset podaj) in pomagal svoji ekipi Orlando Magic do zmage s 124:120 nad Golden State Warriors.

Novinec Chuma Okeke je v ključnih trenutkih zadel dve trojki in pomagal Orlandu, ki je vmes zapravil že 17 točk naskoka, da se je vrnil v zadnji četrtini po zaostanku za 13 točk.

Evan Fournier je k zmagi dodal 28 točk, Terrence Ross pa 24.

Philadelphia 76ers pa so spet na pravi poti, saj so tokrat na krilih razpoloženega Joela Embiida s 112:105 premagali Chicago Bulls za drugo zaporedno zmago po prejšnjih treh porazih v nizu. Embiid, ki bo še četrtič v karieri nastopil na tekmi zvezd All-Star, je končal pri 50 točkah, 17 skokih in štirih blokadah. Čeprav je imel v uvodni četrtini krvav nos, je ostal v tekmi.

Tobias Harris je dodal 22 točk in 12 skokov, Ben Simmons pa je zaradi bolezni izpustil še drugo zaporedno tekmo.

Zmaga, ki so jo Sixers slavili pred približno stotimi družinskimi člani, osebjem in prijatelji na tribunah, je Sixers popeljala na vrh vzhodne konference.

Za zdaj ima gledalce na tekmah več kot ducat ekip NBA; največ med njimi Dallas Mavericks Luke Dončića, Utah Jazz in Orlando Magic, kjer si lahko njihove tekme v živo ogleda do 4000 gledalcev na tekmo.

Vodstvo lige NBA je danes popravilo urnik. Detroit Pistons se bodo po novem z New York Knicks pomerili 4. marca, zadnji dan pred premorom za tekmo zvezd All-Star.

Burni odzivi Pogrom nad Dončićem, kritike kar dežujejo: "To je nesmisel!"

Medtem pa je vodilna ekipa zahodne konference Utah Jazz tokrat pokleknila s 112:116 proti LA Clippers, ki so tako prekinili niz devetih zaporednih zmag trenutno vodilne ekipe severnoameriške lige. To je bil komaj drugi poraz Utaha na zadnjih 22 tekmah.

Gostitelje v Kaliforniji je do zmage vodil Kawhi Leonard z 29 koši, Lou Williams je s klopi dodal 19 točk, pri Utahu pa je s 35 točkami blestel Donovan Mitchell. Kljub porazu Utah ostaja trdno na vrhu lige.

Izidi:
Orlando Magic - Golden State Warriors     124:120
Cleveland Cavaliers - Denver Nuggets      103:120
(Vlatko Čančar: 2 minuti za Denver)
Philadelphia 76ers - Chicago Bulls        112:105
Boston Celtics - Atlanta Hawks            121:109
Memphis Grizzlies - Detroit Pistons       109:95
Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder    98:85
New Orleans Pelicans - Phoenix Suns       114:132
Minnesota Timberwolves - Toronto Raptors   81:86
LA Clippers - Utah Jazz                   116:112
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.