Petelini končno oskubljeni!

Foto: Žurnal24 Slovenija si je s sedmim mestom na EP zagotovila uvrstitev na kvalifikacijski tu
Imajo značaj. Slovenski košarkarji so z novo izjemno predstavo premagali Francijo in se s štirimi točkami uvrstili naprej.
Oglej si celoten članek
 

Izjave po tekmi:

Tako eni kot drugi so si uvrstitev v drugi krog tekmovanja priigrali že v torek, a je bila tekma kljub temu še kako pomembna. Izbranci selektorja Aleša Pipana so začeli v krču. V napadu so grešili iz čistih položajev, vse preveč žog pa je končalo v avtu ali pa v rokah tekmecev. Prisotna je bila tudi nervoza, še posebej pri kapetanu Nesteroviću , ki je dve minuti pred koncem prvega polčasa z grobo osebno napako "odlomil roko" centru LA Lakers Ronnyju Turiafu .

Močnejši od sodnikov
Začetek drugega polčasa je pripadel možem v sivem, ki so se povsem izgubili. Najprej so izključili Nesterovića in prisodili tehnično napako Pipanu. Po tem darilu so Francozi ušli na 47 : 33 in vse je kazalo na še četrti poraz Slovenije v letošnjih medsebojnih obračunih. Takrat so se razigrali Matjaž Smodiš in brata Lorbek , po prostih metih Gorana Jagodnika pa so Slovenci prišli do vodstva z 51 : 50. Ni jih zaustavila niti nova sporna tehnična napaka na slovenski klopi in sledila je še ena končnica, kakršna lahko povzroči infarkt. V njej so več zbranosti pokazali Slovenci, predvsem Domen Lorbek, ki je najprej dobre pol minute pred koncem enkrat zadel s črte prostih metov za 65 : 65, 12 sekund pred koncem pa je bil natančen obakrat ter popeljal soigralce v vodstvo s 67 : 65. Dve sekundi pred koncem je Slokar naredil osebno napako nad najboljšim Francozom Tonyjem Parkerjem , ki je zadel prvi prosti met, drugega pa zgrešil. Tako se je Slovenija kot prva v skupini s štirimi točkami uvrstila v Madrid.

Čudežni Tony Parker je na srečo ravno proti Sloveniji dokazal, da je tudi on le človek. © AFP

 


Ena zmaga za četrtfinale
A časa za pretirano navdušenje ni. Izpolnjen je šele osnovni cilj. Po dveh dnevih počitka sledijo tekme z Nemčijo, Litvo in Turčijo. Že ena zmaga bi Slovence popeljala do četrtfinala, tam pa je tako ali tako v eni tekmi možno vse. A najprej je treba skočiti in potem reči hop. A razlog za optimizem vsekakor obstaja. Za razliko od prejšnjih let so tokrat vloge v reprezentanci natančno razdeljene, mladi vedo, da je njihova dolžnost garanje, garanje in samo garanje v obrambi, poleg tega pa se je vrnil Smodiš , ki igra v življenjski formi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.