"1067,5 metrov ... En orel. Zlati."

Foto: EPA
Foto: EPA
Peter Prevc se je navijačem zahvalil za vso podporo ob poteku 64. novoletne turneje.
Oglej si celoten članek

V sredo končana 64. novoletna turneja je bila za Slovence zgodovinska. Po Primožu Peterki se slovenski skakalni šport ponaša z drugim zmagovalcem prestižnega tekmovanja, podvig je v veličastnem slogu uspel Petru Prevcu.

V letošnji sezoni za konkurenco nedosegljivi Prevc je postal trinajsti skakalec v zgodovini turneje, ki je dobil tri od štirih tekem. 

Na prvi preizkušnji v Oberstdorfu se je moral, tudi zaradi žirije in vetra, zadovoljiti s tretjim mestom, glede na formo pa lahko žaluje le za tem, da ni uspel ponoviti edinstvenega dosežka Svena Hannavalda iz leta 2002.

Navdušil rojake in tujce

Prevc je s svojo suverenostjo in hladnokrvnostjo navdušil tudi Nemce in Avstrijce, v Sloveniji pa je v času pred zadnjo preizkušnjo v Bischofshofnu vladala prava evforija.

Na zadnjem prizorišču turneje je bilo okrog 6000 navijačev s sončne strani Alp, še veliko več pa jih je podvig Prevca spremljalo po televiziji. In vsem se je Prevc v četrtek zvečer zahvalil za podporo.

"Novoletna turneja 15/16 je za mano. Bila je težka, dolga, nepozabna in na koncu zmagovalna. 1067,5 metrov, 10 dni, 8 skokov, 4 tekme, 4 stopničke, 3 zmage, en orel. Zlati. Hvala vsem, ki ste verjeli, me spodbujali, in navijali tudi v živo!" je na družabnem omrežju zapisal Prevc.

Sledi "mala letalnica"

Skakalci bodo hitro nadaljevali s sezono. Že ta konec tedna se bodo merili na "mali letalnici" v Willingenu. Zdi se, da bo to za Prevca le naslednja postaja h še enemu letošnjemu velikemu cilju - skupni zmagi v svetovnem pokalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:24 8. Januar 2016.

    pa ne spet primerjat slovenije pa zda hahahhahah kao sej americani majo tud svoj ameriski nogomet k nobenga ne briga …

  • 09:49 8. Januar 2016.

    ne beri! posveti se Karlu!

  • 09:36 8. Januar 2016.

    ojej a vi ne ne mislte nehat s tem eksoticnem sportom

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.