Šport
30 ogledov

"1067,5 metrov ... En orel. Zlati."

Peter Prevc Bischofshofen EPA
Peter Prevc se je navijačem zahvalil za vso podporo ob poteku 64. novoletne turneje.

V sredo končana 64. novoletna turneja je bila za Slovence zgodovinska. Po Primožu Peterki se slovenski skakalni šport ponaša z drugim zmagovalcem prestižnega tekmovanja, podvig je v veličastnem slogu uspel Petru Prevcu.

V letošnji sezoni za konkurenco nedosegljivi Prevc je postal trinajsti skakalec v zgodovini turneje, ki je dobil tri od štirih tekem. 

Na prvi preizkušnji v Oberstdorfu se je moral, tudi zaradi žirije in vetra, zadovoljiti s tretjim mestom, glede na formo pa lahko žaluje le za tem, da ni uspel ponoviti edinstvenega dosežka Svena Hannavalda iz leta 2002.

Navdušil rojake in tujce

Prevc je s svojo suverenostjo in hladnokrvnostjo navdušil tudi Nemce in Avstrijce, v Sloveniji pa je v času pred zadnjo preizkušnjo v Bischofshofnu vladala prava evforija.

Na zadnjem prizorišču turneje je bilo okrog 6000 navijačev s sončne strani Alp, še veliko več pa jih je podvig Prevca spremljalo po televiziji. In vsem se je Prevc v četrtek zvečer zahvalil za podporo.

"Novoletna turneja 15/16 je za mano. Bila je težka, dolga, nepozabna in na koncu zmagovalna. 1067,5 metrov, 10 dni, 8 skokov, 4 tekme, 4 stopničke, 3 zmage, en orel. Zlati. Hvala vsem, ki ste verjeli, me spodbujali, in navijali tudi v živo!" je na družabnem omrežju zapisal Prevc.

Sledi "mala letalnica"

Skakalci bodo hitro nadaljevali s sezono. Že ta konec tedna se bodo merili na "mali letalnici" v Willingenu. Zdi se, da bo to za Prevca le naslednja postaja h še enemu letošnjemu velikemu cilju - skupni zmagi v svetovnem pokalu.

Komentarjev 3
  • korisnik_17698 10:24 08.januar 2016.

    pa ne spet primerjat slovenije pa zda hahahhahah kao sej americani majo tud svoj ameriski nogomet k nobenga ne briga razen njih .ja samo ce ste mel geografijo v soli je americanov 300 milijonov ,slovencev pa 2 milijona .Mal smesno ...prikaži več pol dajat primerjave ,cakam se da Indijo primerjate s slovenijo hahahah .Kaksne primerjave hahah

  • glicinija 09:49 08.januar 2016.

    ne beri! posveti se Karlu!

  • korisnik_17698 09:36 08.januar 2016.

    ojej a vi ne ne mislte nehat s tem eksoticnem sportom